img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-3-2024 12:02

Rolstoelvaardigheidstraining in Midden-Limburg

Midden-Limburg - 3 maart 2024 - Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel is het wel zo fijn als je weet hoe je er veilig mee kan omgaan. Het Wheelchair Skills Team komt weer naar Limburg om trainingen te geven, gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de handbewogen rolstoel. De trainingen (vier lessen) worden tussen 19 april en 6 juni gegeven in Echt en Venlo. De training is toegankelijk voor inwoners van alle zeven Midden-Limburgse gemeenten. 

img

Deze training is gericht op mensen die gebruik maken van een handbewogen rolstoel. Maak je gebruik van een andere rolstoel? Neem dan contact met ons op om te kijken wat mogelijk is.

Voor wie?

Voor mensen die het grootste gedeelte van de dag gebruik maken van een rolstoel. Deze training is bedoeld voor mensen die nog niet eerder aan deze trainingen hebben deelgenomen. Mocht je wel al eerder hebben deelgenomen en behoefte hebben aan een vervolgtraining of het opnieuw volgen van deze training? Laat het dan weten.

Dit project wordt gefinancierd door Iedereen Kan Sporten Noord-, Midden- en Zuid-Limburg waardoor alleen mensen wonende in de volgende gemeenten kunnen deelnemen: Peel & Maas, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel, Gennep, Bergen, Venray, Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen, Echt-Susteren, Heerlen, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf, Sittard-Geleen, Beek en Stein.

Woon je in een andere gemeente? Neem dan contact op en informeer bij jouw gemeente of ze de training willen vergoeden.

Hoe zien de trainingen eruit?

De training bestaat uit vier lessen van elk twee uur. De eerste twee lessen worden in een gymzaal gegeven, waarbij er een parcours ingezet wordt. Hier wordt de basis gelegd voor het rollen op straat. Het ontwikkelen van gevoel, vertrouwen en controle met en over de rolstoel is het doel, waarbij het ervaren van plezier met de rolstoel voorop staat. De volgende praktische onderdelen komen aan bod: rijvaardigheid, balansvaardigheid, drempels en platforms op en af gaan en hellingen.

De laatste twee lessen vinden buiten plaats. Tijdens deze lessen wordt aandacht besteed aan straatlezen, stoepen op en af gaan, helling op en af gaan en trapjes nemen.

Data en locaties 

Omgeving Echt: 25 april – 2 mei – 23 mei – 6 juni
Omgeving Venlo: 19 april – 3 mei – 17 mei – 31 mei

Tijden 

Er zijn drie groepen: van 10.00 tot 12.00 uur, van 12.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Geef bij de inschrijving jouw voorkeur(en) door.

Kosten

De eigen bijdrage is € 30,- voor de 4 trainingen. Mocht de eigen bijdrage een probleem zijn, neem dan contact op.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Wellicht interessant