img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-5-2023 11:15

Beugelclub Onder Ons - Neer 1 voor vijfde keer op rij Nederlands Kampioen

Neer - 4 mei 2023 - Neer 1 van Beugelclub Onder Ons heeft in een zinderend slot van de competitie het kampioenschap Beugelen in de ereklasse behaald. In een wisselvallig seizoen hadden de mannen van Neer 1 op het juiste moment de vorm weer te pakken. Belangstellenden kunnen de kampioenen op vrijdagavond 26 mei tussen 20.00 en 21.00 uur persoonlijk feliciteren bij de beugelbaan in Neer. 
 

img

In de eerste competitiewedstrijd werd wellicht de basis gelegd. Met maar liefst 5-0 werd mede-titelkandidaat Helden 1 tot ieders verrassing naar huis gestuurd. 

Maar in de lange competitie liep het ook wel eens minder en werd er vooral tegen de op papier mindere teams punten verspeeld.  

Hierdoor bleven de drie titelkandidaten Tegelen, Helden en Neer elkaar het gehele jaar door op de hielen en moest men de koppositie geregeld delen.  

De voorlaatste wedstrijd tegen Ell 1 ging gepaard met een hoge druk om te presteren. Deze wedstrijd werd met 5-0 gewonnen, waardoor de uitgangspositie voor de laatste wedstrijd beduidend positiever was. Neer 1 had een voorsprong van één punt op Helden 1 en twee punten op Tegelen 1. Elk team had nog kans op het kampioenschap. Een historische gedeelde eerste plaats was zelfs mogelijk. Waar Tegelen een ruime overwinning in Baarlo nodig had, mochten Helden en Neer het uitvechten in het hol van de leeuw.  
 
In Helden was het Toine Hobus die het spits afbeet tegen de ervaren Johan Peeters. Het was Toine die door een misser van Johan een voorsprong nam. Een sterke tactische en technische partij van Toine zorgde voor een uitbouw van deze voorsprong. De spanning was vrijwel volledig terug nadat Toine een fout produceerde. Hij hield het hoofd koel en haalde het zeer belangrijke eerste punt binnen met 26-30.  
 
In de tweede wedstrijd moest Onno van Knippenberg het opnemen tegen de beste speler van Helden, Johan Verest. Johan had slechts één wedstrijd verloren tot dusver, uitgerekend in Neer tegen Erik Versteegen. Het werd een spannende en mooie partij die op en neer ging. Het was Onno die zich naar een goede uitgangspositie speelde om de partij te winnen. Hij kon de 30 maken, maar dit moest met links. Wat hij normaal goed kan, maar helaas ging deze mis en zijn bol kwam op slag, 1-1. 
 
In de derde partij was het Rob Geelen die zijn goede vorm van de laatste weken doorzette en Neer op overtuigende wijze op 1-2 zette door Marc Korsten ruim te verslaan met 30-16. Rob die een kleine week eerder op dezelfde baan Nederlands kampioen werd. 
 
Tegelen zou nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar Neer zou het kampioenschap dan toebedeeld krijgen in verband met het hogere aantal overwinningen in de competitie. De overwinning van Rob betekende dat Neer bij winst in één van de laatste twee partijen voldoende had om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. 
 
In de vierde partij was het de beurt aan Erik Versteegen die het moest opnemen tegen de sterke Maykel Leijsten. Maykel die afgelopen seizoen de overstap naar Helden heeft gemaakt, had meteen een belangrijke rol in het ‘in de race’ houden van zijn nieuwe team.  

Erik die een wisselend seizoen speelde, speelde gedurfd en aanvallend. Hij nam brutaal, maar verdiend een voorsprong. Deze breidde hij gedurende de partij verder uit met goed spel. De druk werd opgevoerd en met 22-30 haalde hij het 5de kampioenschap op rij binnen. Een luide kreet en vuist in de lucht gingen vooraf aan de feestviering met het team.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

040523/HvL

 

Wellicht interessant