img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-6-2023 17:14

KERNgezond leren tussen het verse fruit in Heythuysen

Heythuysen - 14 juni 2023 -  Op dinsdag 13 juni beleefden de kinderen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker in Heythuysen een leuke en leerzame ochtend bij Fruitbedrijf Heijnen in het kader van het project KERNgezond. Onder het genot van een stralend zonnetje liepen de kinderen naar het fruitbedrijf toe. Daar aangekomen gingen ze na een korte opening aan de slag. Er stonden drie activiteiten op het programma.

img

Rondleiding

Natuurlijk was een van deze onderdelen een rondleiding over het bedrijf. Hier leerden ze alles over de groei van peren, appels, kersen en bessen. Hoe en wanneer ze groeien, wanneer ze rijp zijn om te plukken en andere bijzonderheden. Ook zagen ze ook waar al dat lekkere fruit opgeslagen werd en hoe het uiteindelijk in de boerderijwinkel terecht kwam.

Quiz 

Daarnaast speelden ze in de boomgaard ook een quiz. Tussen het fruit werd gezocht naar vragen die verstopt waren. Werden ze gevonden, dan moest nog goed overlegd worden om tot de juiste antwoorden te komen.

Zelf bereide salade

Als laatste activiteit maakten ze, van onder andere lekkere appels, een heerlijke frisse en gezonde salade die op een toastje opgegeten werd.

Foto KERNgezond
140623/HvL

Wellicht interessant