img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-4-2019 10:05

Jaarlijkse WO II rondleiding op Oude Kerkhof Roermond

Roermond - Op zondag 5 mei 2019 organiseert de Stichting Oude Kerkhof de jaarlijkse WO II rondleiding op het Oude Kerkhof in Roermond. De rondleiding voert langs diverse locaties en laatste rustplaatsen van gesneuvelde geallieerden, verzetslieden en oorlogsslachtoffers, onder begeleiding van gidsen van de stichting.  

img

De rondleiding start met een korte voorbeschouwing in zaal 'Aad Remunj'. Vervolgens nemen de gidsen de bezoekers mee voor een rondleiding over het Oude Kerkhof.

Er worden graven bezocht van onder meer langs graven van oorlogsslachtoffers als Anna Lutgens, Maria Vlek, Margaretha Sliepen, Mathieu Fonteijn en Theo Stroucken. Moeder en zoon Houben kwamen om bij de beschieting van een evacuatietrein op 8 februari te Wesel (D.). 

Ook wordt stilgestaan bij de laatste rustplaatsen van verzetsstrijders als Francisca Brinkman-Rohling, Jan Wolters, Theo Bots, Johannes Roosjen en de kompanen Sjaak Frenken en Baer Reulen, die beiden op 10 juni 1944 geëxecuteerd zijn. Aan het graf wordt de afscheidsbrief van Baer Reulen voorgelezen.

Er zullen nog veel meer bijzondere plaatsen worden bezocht op dit prachtige kerkhof. Meer informatie over deze rondleiding via deze link

Locatie: start is bij 'Aad Remunj', Herkenbosscherweg 10, Roermond (schuin tegenover de begraafplaats)

Datum en tijd: zondag 5 mei 2019, van 13 tot 15 uur

Deelname: € 3, aanmelden is niet nodig

NB: de wandeling is minder geschikt voor jonge kinderen

Foto: Wim Bongaerts, oudekerkhofroermond.nl

Wellicht interessant