img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2023 10:45

Intocht Sinterklaas in Roermond

Roermond - 15 november 2023 - Op zondag 19 november komt Sinterklaas voor de 73e keer aan in Roermond. Samen met zijn roetveeg Pieten arriveert hij met zijn boot om 14.00 uur aan de Roerkade waar hij wordt verwelkomd door burgemeester Yolanda Hoogtanders samen met de presentatoren Joris en Muriëlle. Joris en Muriëlle zijn van mening dat de intocht veel beter in de zomer kan plaatsvinden omdat het weer dan veeeeel lekkerder is en ze maken hier een hele show omheen.

img

Stichting Sint Nicolaas comité Roermond heeft ook dit jaar achter de schermen flink gewerkt om het kinderfeest weer tot een groot succes te maken. Pieten komen van heinde en ver om hun bijdrage te leveren aan wat een mooi feest moet worden. Muziekpieten, Jumppieten, Turnpieten maar zeker ook Snoeppieten luisteren wederom deze intocht op. Sinterklaas maakt zijn tocht door de stad op zijn paard en wordt onderweg toegezongen door de vele kinderen langs de route naar het Munsterplein.

Op het Munsterplein klinkt al vroeg muziek uit de speakers, want op het plein zal voor de vroege vogels onze DJ sinterklaasmuziek draaien. Sinterklaas komt na zijn tocht door de stad om ongeveer 14.45 uur aan op het Munsterplein. Een groep van ongeveer 40 enthousiaste kinderen van Basics Dance Studio ondersteunen de aanwezigheid van Sinterklaas. De burgemeester staat op de prachtige kiosk op het Munsterplein de Sint bij in het vermaken van jong en oud.

Omstreeks 15.30/16.00 uur verlaat Sinterklaas het Munsterplein en komt de intocht van Sinterklaas in Roermond ten einde.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

141123/HvL

Wellicht interessant