img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-2-2024 18:33

Slagwerkgroepen uit Budel en Leveroy geven slagwerkconcert in Leveroy

Leveroy - 24 februari 2024 - Op zaterdagavond 2 maart zullen de A-slagwerkgroep van Harmonie EMM uit Budel en de percussiegroep van Fanfare Concordia uit Leveroy een slagwerkconcert verzorgen in zaal Pestoeërskoel in Leveroy. Beide slagwerkgroepen staan onder leiding van dirigent Guido Pouwels en voor Budel is het een try-out concert voor hun deelname aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK). Entree is gratis.

img

A-slagwerkgroep Harmonie EMM Budel

De A-slagwerkgroep van Harmonie EMM uit Budel neemt op 13 april 2024 deel aan het ONSK in het Schaffelaar theater in Barneveld. Ze komen uit in de Topklasse gestemd en zullen op 2 maart het werk Deltaworks van componist Tim Verstegen ten gehore brengen. Dit concertwerk duurt circa 10 minuten en ze voeren het tweemaal uit deze avond. Tussen de werken zal Sandor Greijmans op marimba het werk Prism van Keiko Abe spelen als voorbereiding op zijn deelname aan de Limburgse Kampioenschappen op 10 maart in Kerkrade in de eerste divisie.

Percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy

Na de pauze zal de Percussiegroep van Fanfare Concordia uit Leveroy een gevarieerd slagwerkconcert ten gehore brengen. Ze spelen onder meer Shadows of a dreamworld 2 van Vincent Cox en Djembé Mania van Gian Prince. Bij de percussiegroep zullen voor het eerst enkele nieuwe leden meespelen. Zij zullen ook in klein comité van zich laten horen in jet kwintet Red Rock Canyon van Alex Stopa. 

 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 2 maart 2024, aanvang 19.30 uur

waar - zaal Pestoeërskoel, Sillenhoek 4 in Leveroy

entree - gratis, vrijwillige gift wordt zeer op prijs gesteld

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Maurice Teuwen
240224/HvL

Wellicht interessant