img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2024 10:58

Ga voor een passievol leven

21 maart 2024 - Je bestaan op deze aardbol is natuurlijk een relatief vreemd concept. Je wordt geboren en uiteindelijk ga je ook weer dood. Veel mensen vinden zingeving in het geloof, maar je weet ongetwijfeld dat er in de Westerse wereld steeds minder mensen echt fanatiek geloven. Sommige mensen zijn dan ook sturend en ze vinden het lastig om zingeving te vinden. Volgens de absurdistische leer doe je dit onder meer door te kijken naar wat jou echt gelukkig maakt en waar je passie voor hebt.

img

Passie staat in principe gelijk aan enthousiasme. En enthousiasme zorgt weer voor gelukzaligheid. Als kind was je ongetwijfeld vaak enthousiast, maar als je ouder wordt, dan is het vaak lastiger om passievol te blijven leven. Toch zijn er wel manieren om, ook als volwassene, meer passie in je leven te krijgen en in dit artikel geven we je graag enkele handvatten.

Deel je enthousiasme met anderen!

Als je ergens enthousiast over bent, dan wil je dit natuurlijk met iedereen in je omgeving delen. Je kent ongetwijfeld wel zo’n familielid die tijdens verjaardagen heel enthousiast is over zijn postzegelverzameling of iets anders. 

Maar je zal dan ook merken dat het enthousiasme niet door iedereen wordt gedeeld, want iedereen heeft natuurlijk andere passies. Gelukkig staat tegenwoordig vrijwel iedereen in verbinding met het wereldwijde web en je kunt dus gemakkelijk een hosting website afsluiten en een blog beginnen. Daar kun je bijvoorbeeld je passie voor postzegels, auto’s, films en nog veel meer delen met echt geïnteresseerden! 

Wat vond je als kind altijd leuk om te doen?

Laat het kind in jezelf los! Dit is weliswaar een cliché, maar in de meeste clichés zitten gelijktijdig natuurlijk waarheden want anders zouden het geen clichés zijn geworden! Als je moeite hebt om je passie te vinden, dan is het handig om even terug in het verleden te gaan. 

Denk goed na: wat vond je als kind heel leuk om te doen. Vond je het bijvoorbeeld leuk om te tekenen of was je een groot liefhebber van een bepaalde sport, zoals voetbal, zwemmen, tennis of geheel iets anders? Je verandert natuurlijk veel als mens, maar de kern van je zijn blijft voor een groot deel hetzelfde. Pak je favoriete sport of oude hobby dus weer op!

Ga je eigen weg in het leven

Je eigen pad in het leven bewandelen klinkt zo eenvoudig, maar wat is het soms moeilijk. Veel mensen, en dat is ook logisch, hebben bevestiging van anderen nodig. 

Maar als je ergens een passie voor hebt, dan is het niet erg om je daarvoor te schamen. Ook al is die passie volgens anderen vreemd of oninteressant. Een beetje anders zijn is natuurlijk helemaal geen probleem. Het geeft jezelf ook genoegdoening wanneer je voor je bijzondere passie durft uit te komen. 

Wellicht interessant