img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2024 12:30

Haal gratis compost op bij milieupark Maasbracht of Roggel

Maasbracht/Roggel - 21 maart 2024 - "U bent goed bezig met het scheiden van GFT en etensresten!" en daarom heeft RD Maasland als bedankje de actie dat inwoners van de gemeenten Maasgouw en Leudal op zaterdag 23 maart - landelijke compostdag - gratis 1 of 2 zakken compost kunnen ophalen bij het milieupark in Maasbracht of Roggel. U kunt terecht tussen 8.30 en 14.00 uur. Wees er snel bij, want op is op!  

img

Compost is goed voor de tuin

Compost helpt om de structuur van de grond te verbeteren. Zo blijft de grond luchtig en houdt die beter water en CO² vast. Daarnaast zitten in de compost allerlei voedingsstoffen waardoor planten beter gaan groeien en gezonder blijven. Zeker de moeite waard dus om wat compost te komen halen. Let op: Gebruik compost als aanvulling en voeding voor de tuin. Gebruik het niet in plaats van tuinaarde of potgrond.

Brengvoorziening tuinafval Baexem is weer elke zaterdag open

Inwoners kunnen elke zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur gratis hun tuinafval kwijt op de extra brengvoorziening tuinafval aan de Conenweg in Baexem. Zo kunt u de drukte vermijden bij het milieupark in Maasbracht en Roggel. 

Bezoekers kunnen op vertoon van hun RD Maasland afvalpas per week maximaal 2 M3 snoei- en groenafval brengen. De brengvoorziening is alleen bestemd voor huishoudelijk tuinafval. Groenafval van bedrijven wordt niet geaccepteerd. Er worden daarom ook geen landbouwwerktuigen, bedrijfs- of vrachtwagens op het terrein toegelaten.

PMD-afval inleveren

Nieuw op de brengvoorziening is de container voor PMD-afval. Dus heeft u een keer veel PMD-afval dan kunt u dat daar kwijt. Let wel: hier gelden dezelfde voorwaarden als de huis-aan-huis inzameling PMD: alleen verpakkingsmateriaal van plastic of metaal en drinkpakken.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Bron Gemeente Maasgouw/foto Pexels
210324/HvL

Wellicht interessant