img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-3-2024 14:49

Sponsorloop voor Sint-Servaaskapel Nunhem en Theehuisje Samen Zorgen Huis Baexem

Nunhem/Ittervoort - 21 maart 2024 - Dirk Jimmink (43) uit Ittervoort zet zich op bijzondere wijze in om twee goede doelen te steunen: de Sint Servaaskapel in Nunhem en het theehuisje van het Samen Zorgen Huis Leudal in Baexem. Met de steun van inwoners, verenigingen en bedrijven gaat hij op zondag 28 april tijdens een 100- kilometerrun door alle 16 kernen van Leudal. Met deze actie wil deze sportieve initiatiefnemer Leudal met elkaar verbinden, voor en door elkaar. Wil jij ook zijn actie steunen? 

img

Hoe?

Vanuit elke kern doet ten minste één vereniging mee. Een vereniging als motor van het dorp. Inwoners worden betrokken door een deel van de route mee te rennen of door bij een van de kerken samen een kaarsje aan te steken. Elk kaarsje levert een bedrag op net als elke gerende kilometer. Alle medelopers betrekken hun netwerk om hen te sponsoren. Lokale bedrijven worden gevraagd om op te staan en het initiatief te steunen.

Wat?

Beide goede doelen zijn betekenisvolle plekken waar veel inwoners uit Leudal en omstreken hoop, verbinding en solidariteit uit halen. Dát maakt deze doelen zo waardevol en maakt dit evenement zo krachtig. Beide objecten zijn echter hoognodig toe aan renovatie. Daar zijn forse kosten aan verbonden.

Kortom: aan de slag als gemeenschap en ‘Same zörge väör oos Kèpel’ en het Theehuisje!

Wanneer?

Op zondag 28 april zal Dirk om 06.00u bij de Sint Margarethakerk in Ittervoort starten en via alle 16 kernen rond 18.40u eindigen bij de Sint-Servaaskapel te Nunhem.

Dirk: “Het zou fantastisch zijn als dit initiatief op grote steun zou kunnen rekenen. De eerste partijen en inwoners hebben zich al gemeld. Bij succes zal het initiatief zeker opvolging krijgen met een andere run en andere betekenisvolle doelen."

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Achtergrondfoto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
210324/HvL

Wellicht interessant