img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-8-2019 16:25

Nostalgische kermis bij Eynderhoof

Nederweert-Eind - In het weekend van 9, 10 en 11 augustus 2019 kan iedereen genieten van de derde editie van de Nostalgische Kermis in Openluchtmuseum Eynderhoof. Met onder andere een draaimolen uit 1874, luchtschommels uit 1924, ook een nostalgische zweefmolen uit 1952, de Kop van Jut en nog veel meer leuke en nostalgische attracties. Alles voor een dubbeltje, oftewel € 0,10 per attractie!  

Ballen gooien, eendjes hengelen, drie op een rij spelen of graaien in de grabbelton, de ouderwetse katapult, de Kop van Jut, de waarzegster in een pipowagen, de suikerspin, de nostalgische snoepwagen en de mini schietbaan die beschikbaar is gesteld door schutterij St. Lucie van Nederweert-Eind. Het is er allemaal en nog veel meer.

Tijdens de kermisdagen gaat het om gezelligheid tegen betaalbare prijzen. Omdat het museum open is, gelden wel de normale entreeprijzen. Wie eenmaal binnen is, betaalt voor iedere attractie slechts € 0,10.

De drie grote authentieke attracties; de luchtschommels, de carrousel en de zweefmolen horen  langzamerhand door hun historie bij het culturele erfgoed. Dit is mogelijk door de samenwerking met het Boerenbondsmuseum in Gemert. Deze attracties zijn inmiddels grotendeels gerenoveerd door een grote groep vrijwilligers van beide musea en worden voor ons nageslacht bewaard.

Locatie: Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, Nederweert-Eind

Meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen? Klik hier.

Foto en video: Leon van Lier
 
 

Wellicht interessant