img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2019 10:46

Kermis in Swalmen mét prikkelarme kermisuren

Swalmen - Van zaterdag 21 tot en met woensdag 25 september 2019 is het weer kermis in het centrum van Swalmen. Een twintigtal attracties strijkt dan neer op de Markt en In de Häöfkes.  Voor het grijpen. Op dinsdag is de kermis voor de eerste keer prikkelarm, van van 16 tot 18 uur! Voor iedereen die om wat voor reden dan ook problemen heeft met het harde geluid, het felle licht, de lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties.

img

Op de Markt kunt u terecht voor de rups, draaimolen, eendjes, grijpkranen, schietsalon, lijntrek, noten, suikerspin, Churros en snoep, Pusher en de Viskraam. In de Häöfkes vindt u de autoscooter, trampoline, grijpkraan, funhouse en de mini cars.

Op zaterdag 21 september wordt de kermis op ludieke wijze geopend door wethouder Angely Waajen door het oplaten van 200 ballonnen met kermismunten. Voor de aanwezige jeugd dé kans om gratis kermismunten te verzamelen.

De aanwezige raads- en commissieleden delen tijdens de opening traditiegetrouw weer kermismunten uit. Deze munten hebben een andere kleur gekregen nl. wit. De oude gele munten zijn niet meer in te wisselen bij de attracties. De nieuwe witte muntjes representeren ook weer een waarde van € 1 en kunnen alleen worden ingeleverd bij de deelnemende attracties.

Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met autisme, epilepsie of een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Maar ook voor mensen (bijvoorbeeld ouderen) die niet zo goed tegen prikkels kunnen. Deze mensen kunnen vanwege het harde geluid, de felle lichten en lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties de kermis meestal niet bezoeken. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of in sterk verminderde mate. 

Voor de muzikale noot tijdens deze opening zorgt joekskapel ‘Aan dae Reem’.  

Wellicht interessant