img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-10-2019 12:05

'Week van ons Water' met dijkwandeling in Neer

Neer - De najaarseditie van de 'Week van Ons Water' is van 16 tot en met 27 oktober 2019 en heeft als thema 'waterveiligheid'. Waterschap Limburg organiseert in deze week drie evenementen, waarvan eentje in Neer. Op woensdag 23 oktober 2019 kunt u onder leiding van een gids wandelend het dijkversterkingsproject Neer ontdekken. De route is 2,3 km lang en voert onder meer langs de dijk en enkele stuwen.

Tijdens de wandeling krijgt u uitleg over dijken en waarom deze nodig zijn. Ook wordt de werking van een stuw uitgelegd. Daarnaast bezoekt u een tweetal plaatsen die te maken hebben met cultuurhistorie (Sjans van Naer) en archeologie (Romeinse Villa aan Eiland). Verder wordt even stilgestaan bij compensatie van cultuurhistorie.

De wandeling wordt een mix van kennisdeling, natuur en cultuur.  

Programma:

9.30 - 10.00 uur - Verzamelen bij startpunt Hammermolenstuw, Engelmanstraat/ Hammermolen te Neer. Dit verzamelpunt is te herkennen aan de vlaggen en banieren van Waterschap Limburg en Week van ons Water.

10.00 uur - Start wandeling

11.30 uur - Verwacht einde wandeling bij Hammermolenstuw

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar dijkversterking@waterschaplimburg.nl

Deelname is gratis. 

Meer informatie over de overige twee activiteiten vindt u hier.

Foto's: Waterschap Limburg, Ger Peeters (werkzaamheden dijkversterking Neer)

Wellicht interessant