img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-4-2020 11:48

€ 70 subsidie energiebesparende maatregelen in Maasgouw

Maasgouw, 2 april 2020 - Woningeigenaren in de gemeente Maasgouw kunnen eenmalig € 70 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het gaat dan om een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, radiatorventilator of een CV-inregelkit. Een combinatie van verschillende maatregelen mag ook. 

img

De overheid heeft de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) geïntroduceerd. Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door het treffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen. Ook de gemeente Maasgouw heeft een aanvraag gedaan voor deze regeling. En deze toegekend gekregen. Voor Maasgouw is in totaal 70.000 euro beschikbaar, verdeeld over 1.000 huishoudens elk met een tegemoetkoming van 70 euro. 

Inwoners kunnen een aanvraag doen via de website www.duurzaambouwloket.nl/gemeente. Hier is meer informatie te vinden over de regeling. Er is een eenvoudig online aanvraag formulier beschikbaar.

Het aanvragen van de subsidie is vanaf nu mogelijk tot met uiterlijk 31 december 2020. Let op: wanneer het subsidiebudget eerder op is, zijn aanvragen niet meer mogelijk. Wees er dus snel bij! 
Coöperatie Duurzaam Maasgouw heeft enkele kortingsacties georganiseerd rondom energiebesparende artikelen. Deze kunt u vinden op de website www.duurzaammaasgouw.nl.  

Heeft u vragen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket, door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl). 
 
 

Wellicht interessant