img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-4-2020 09:13

Door brand verwoeste kippenstallen Heythuysen waren leeg

Heythuysen - Op donderdag 16 april 2020 werd om 16.30 uur de brandweer gealarmeerd voor een zeer grote brand drie aan elkaar gelegen kippenstallen in het buitengebied van Heythuysen. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. In de stallen zaten geen kippen of andere dieren. De stallen waren legen vanwege onderhoudswerkzaamheden. Kijk naar de videobeelden (inclusief dronebeelden) van de brand die wij vanmiddag hebben gemaakt.

Er zijn geen gewonden gevallen. De naastgelegen bedrijfswoning is gespaard gebleven. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten die direct schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen, die in de verre omtrek werd waargenomen. Door de rookontwikkeling en de hitte zijn er in de omgeving Heibloem, Neer, Roggel en Kessel deeltjes neergeslagen. Het betreft deeltjes roet, rubber, schuim en stukjes afkomstig van de zonnepanelen die op het dak lagen waar de brand heeft gewoed. Deze deeltjes, ook wel depositie genoemd, vormen geen gevaar voor de volksgezondheid en kunnen bij het restafval worden gedaan.

De brand is sinds 20.15 uur onder controle. De nabluswerkzaamheden zullen nog uren in beslag nemen. De Stichting Salvage is opgeroepen. Deze Stichting werkt namens alle brandverzekeraars in Nederland en biedt steun aan gedupeerden bij brand-, storm- of waterschade. 

Naast brandweer Heythuysen zijn ook de korpsen Roggel, Nederweert, Meijel, Panningen, Roermond en Weert gealarmeerd.
 
De oorzaak van de brand is niet bekend. 


Foto en video: Leon van Lier, dronebeelden: Remco Schuman / Aurora Drone

Tags
Wellicht interessant