img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-7-2020 08:58

Leudal - pastoor Dieteren neemt afscheid, Kapelaan Lipsch wordt pastoor

Haelen/Horn/Nunhem/Buggenum/Neer/Roggel/Heibloem - 9 juli 2020 - Pastoor Constantijn Dieteren wordt de nieuwe pastoor van Schin op Geul. De huidige kapelaan Patrick Lipsch volgt hem op als pastoor van de zeven parochies Haelen, Horn, Nunhem, Buggenum, Neer, Roggel en Heibloem en er komt een nieuwe kapelaan: Rajan Arulraj. Hij is sinds september 2017 kapelaan in de Parochiefederatie Simpelveld-Ubachsberg-Bocholtz. 

img

Pastoor Constantijn Dieteren is sinds 1 november 2007 pastoor van de parochies van Haelen, Horn, Nunhem en Buggenum en daar zijn in maart 2017 (na het vertrek van pastoor Schwillens) de parochies Neer, Roggel en Heibloem bijgekomen Hij wordt nu pastoor van de parochies Schin op Geul en Oud-Valkenburg. Tevens is hij in solidum benoemd tot pastoor van de parochies HH. Nicolaas en Barbara en O.-L.-Vrouw van Altijddurende Bijstand van Valkenburg en moderator van het betreffende parochiecluster.

Kapelaan Patrick Lipsch, sinds juni 2017 kapelaan in Haelen, Horn, Nunhem, Buggenum, Neer, Roggel en Heibloem, volgt hem op en wordt pastoor van deze zeven parochies.  

Op 28 juni 2020 werd bekendgemaakt dat kapelaan Rajan Arulja de parochiefederatie Simpelveld-Ubachsberg-Bocholtz gaat verlaten. "In verband met een priestertekort elders in ons bisdom krijgt hij binnenkort te horen waar hij zich als kapelaan opnieuw verdienstelijk mag maken. Hij was sinds september 2017 met veel vreugde bij ons werkzaam en was heel geliefd in onze parochies," schrijft pastoor René Pisters op FB. 

Alle benoemingen gaan na de zomervakantie in.

Fotocollage: DeltaLimburg.nl (v.l.n.r. kapelaan Lipsch, kapelaan Arulja, pastoor Dieteren), bron foto's: FB 
  
 

Wellicht interessant