img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2020 16:55

Officiële opening nieuwe wandelroute 'De wegh van Meijl op Seven'

Meijel - 10 oktober 2020 - Bisschop Harrie Smeets opent op zondag 11 oktober om 11.00 uur 'De wegh van Meijl op Seven', een wandelroute die is gebaseerd op een topografische kaart uit 1894 en op de bekende Peelsage 'de weg van Meijl op Seven', onlosmakelijk verbonden met de 1910 bij het turfsteken gevonden gouden Peelhelm. Huub Kluijtmans heeft hierover een boek geschreven én de belevingsroute 'De Wegh van Meijl op Seven' gecreëerd. 

img

De bekende Peelsage van “de wegh van Meijl op Seven” is onlosmakelijk verbonden met de in 1910 bij het turfsteken gevonden gouden Peelhelm. Daarom heeft Huub Kluijtmans bovenop zijn nieuwe boek over de Romeinse helm een belevingsroute gecreëerd, waarvan tien grote basaltzuilen in het landschap de rustpunten en wegwijzers zijn.

Bisschop Harrie Smeets ontvangt bij de opening van 'De Wegh van Meijl op Seven' uit handen van de auteur het eerste exemplaar van het boek De Gouden Peelhelm. In dat boek legt Kluijtmans uit wat volgens hem de relatie is tussen de peelhelm en de verspreiding van het christendom in het Romeinse Rijk

Wandelroute

Op zondag 11 oktober kan iedereen de Wegh van Meijl op Seven op gaan. Het startpunt is bij de St. Willibrodusput in Meijel. De route heeft een totale lengte van 21 kilometer. De eerste halteplaats is Grashoek. Hier zijn koffie, thee en belegde broodjes verkrijgbaar. Ook zijn toiletten aanwezig. Vanaf Grashoek is nog ongeveer 12 kilometer te gaan. Voor een kortere afstand kan men ook vanaf hier vertrekken.

Deelname is gratis. Alle deelnemers krijgen een gratis stempelkaart waarop naam en tijden genoteerd kunnen worden. Bij beide startpunten, zowel in Meijel als in Grashoek, is een mooie routekaart verkrijgbaar. De prijs hiervan bedraagt € 5.

Vanaf 8 uur in de ochtend mag vanuit Meijel vertrokken worden. Voor een kortere afstand mag vanaf 9 uur vanaf het plein voor de kerk in Grashoek vertrokken worden. Vanaf 8 uur worden deelnemers met een bus vanuit Horst en Sevenum naar de strartplaatsen gebracht. Vanaf 12 uur rijdt ieder uur een bus vanaf de kerk in Sevenum via Grashoek om deelnemers weer terug te brengen naar hun voertuig in Meijel.

Boek

Sinds 1 oktober 2020 is het boek De gouden Peelhelm te koop. Ook de routekaart is in de boekhandel en via Huub Kluijtmans verkrijgbaar

Wellicht interessant