img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2020 10:13

Beesel bedankt inwoners met gratis compost voor scheiden afval

Beesel - 15 oktober 2020 - Ook dit jaar doet de gemeente Beesel weer mee aan de landelijke compostactie. Op zaterdag 17 oktober kunnen inwoners van de gemeente gratis compost ophalen bij het milieupark in Reuver. Maximaal 1m³ compost per persoon en zolang de voorraad strekt. Belangstellenden moeten zelf aanhangwagen meenemen. 

img

Een bedankje van de gemeente 

Sinds vele jaren bieden bewoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor velen is dat de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente Beesel en Attero, de producent van de compost, willen de inwoners daarom graag bedanken voor hun inzet. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

Praktische informatie

Datum: zaterdag, 17 oktober 2020
Locatie: milieupark Reuver, Nijverheidsweg 11
Tijd: 09.00 – 12.00 uur

Let op: De actie is gepland tijdens de normale openingstijd van het milieupark. Houdt u er daarom rekening mee dat de wachttijd voor het milieupark langer kan zijn.

De spelregels?

- Alleen inwoners van de gemeente Beesel hebben toegang tot het milieupark en hebben recht op compost. Er kan worden gevraagd om een identiteitsbewijs
- Per persoon maximaal 1m³ compost 
- De compostactie geldt alléén voor particulieren, er worden alleen personenvoertuigen toegelaten
- Er is compost beschikbaar zolang de voorraad strekt
- Compost ophalen is alleen mogelijk met een aanhangwagen. De compost is namelijk los gestort. De compost wordt met een shovel in de aanhangwagen geschapt. Het zélf scheppen van compost is om organisatorische- én veiligheidsredenen niet toegestaan.

Natuurlijke balans goed voor de tuin

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar en is perfect voor gebruik in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert zo de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Wil je meer weten over het gebruik van compost in sier- of moestuin, kijk dan op www.attero.nl bij ‘Attero compost’.

Goed voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu. Het is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Tegenwoordig haalt Attero ook diverse vormen van duurzame energie uit gft- en groenafval. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Maar ook maakt Attero uit de grove houtachtige delen van compost een duurzame biobrandstof die in speciale energiecentrales gebruikt wordt om er groene stroom van te maken. Composteren is óók een voordelige manier om organisch afval te verwerken. Kortom: genoeg reden om gft- en groenafval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant