img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2019 13:30

Aftrap GALM-project in Nunhem, Buggenum en Neer

Neer - Op 21 januari 2019, aanvang 13.30 uur, organiseren de seniorenverenigingen van Buggenum, Neer en Nunhem een bijeenkomst met als thema ‘een fit en vitaal leven’. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle senioren van Buggenum, Neer en Nunhem. Deze lezing is tevens het startpunt en introductie van het GALM-project; het sportstimuleringsprogramma voor ouderen dat vanaf februari 2019 van start gaat in deze drie dorpen.

img

Gastspreker Mathieu de Greef vertelt over het belang van bewegen bij ouderen. Mathieu de Greef is één van de ontwikkelaars van het GALM programma en is als bewegingswetenschapper verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoeken laten de effecten van bewegen op veroudering zien. Mensen die regelmatig bewegen zijn aantoonbaar fitter en gezonder, hebben meer weerstand, slapen beter en verouderen minder snel. 

Gastspreker Marion Donders van Rabobank Peel, Maas en Leudal is seniorenadviseur bij de bank en ervaringsdeskundige als het gaat over zo lang mogelijk zelfstandig en veilig eigen bankzaken regelen. Ze vertelt over de laatste ontwikkelingen en hulpmiddelen.  

Lokatie: Gemeenschapshuis de Haammaeker, Hoogstraat 2, Neer.

Aanvang: 13.30 uur

Interesse? Aanmelden kan via Arlette Vossen per email via arlette.vossen@planet.nl of telefonisch via 06-21968639, via Annie Hesen per email via annie.hesen@gmail.com of telefonisch via 0475- 593173 of via  Bart van de Venne per email via venne293@planet.nl of telefonisch 0475-510978.                                                            

Wellicht interessant