img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-11-2020 17:47

Linda - Allerzielen, een bijzondere en nodige dag om te herdenken

Weert - 2 november 2020 - Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. Tijdens Allerzielen worden onze overleden dierbaren herdacht. Belangrijk voor jong én voor oud. Wist jij dat kinderen vaak pas rouwen als de situatie weer als ‘veilig’ gezien wordt? 

Soms kan een kind zich het eerste jaar na het overlijden gedragen alsof er niets aan de hand is, terwijl dan plots ineens slaapproblemen, driftbuien of prikkelbaar gedrag optreden. 

Weet dat een kind anders omgaat met rouw dan een volwassene. Een kind stopt verdriet tijdelijk weg, om pas in een later stadium te starten met het verwerken. Wegstoppen van verdriet kan tot ernstige problemen leiden, denk o.a. aan onverwerkte trauma’s en emotionele problemen als (jong) volwassene. ‘Voor altijd in mijn hart’ is een werkboek voor élk kind dat een speciaal iemand heeft gekend.

Auteurs Laila Wakrim en Dieuwertje Mangeng hebben dit werkboek samengesteld voor kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Op een creatieve manier, en met alle zintuigen kan er een start worden gemaakt met een postitieve verwerking van alle gevoelens rondom rouw en het verlies van een dierbare.

Voor altijd in mijn hart | Laila Wakrim en Dieuwertje Mangeng | ISBN: 9789491920752 

Ik wens u allen een mooie dag toe gevuld met mooie herinneringen, Linda 

Neem ook eens een kijkje op de website van Linda Gielen: www.bullseyepublishing.nl.

Foto Linda Gielen

 

Wellicht interessant