img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-12-2020 12:31

Linda - T van de SRV

Weert - 10 december 2020 - Theo Vos, beter bekend als T, droomde er als kleine jongen uit een hechte Midden-Limburgse dorpsgemeenschap van om astronaut te worden. Sinds de Apollo 8 missie in 1968 wilde hij niets liever dan deze kleine blauwe knikker verlaten. Hij wilde een held worden… maar het leven had anders met T voor… 

T rijdt met zijn reuze koekblik op veel te kleine wieltjes door het dorp, op zoek naar afnemers van melk, afwasborstels, jam, tonijn in blik en wat al niet meer. Noodgedwongen neemt hij het levenswerk van zijn vader, zijn opa en zijn overgrootvader over. Dat hij daar geen spijt van heeft, blijkt uit de hilarische, droevige en spannende avonturen die hij meemaakt.

Want achter elk gezicht in een kleine dorpsgemeenschap gaat nu eenmaal een verhaal, een avontuur of een herinnering schuil en als SRV-man blijft je geen gebeurtenis of verhaal bespaard.

T groeit uit tot de spil van het dorp. Hij is klusjesman, verpleger, maatschappelijkwerker en ja, zelfs hulpsinterklaas. Geen taak is de goedgeluimde SRV-man teveel.

De schrijver van dit bijzondere werk is Marcel Herfs, afkomstig uit Koningsbosch.

Door een erfelijke en progressieve oogaandoening (retinitis pigmentosa: kokerzicht) heeft hij zijn passie voor schrijven ontdekt. Dat wat voor Marcel in ‘de echte wereld’ in nevelen gehuld blijft is voor hem des te tastbaarder in de ‘schrijverswereld’. Hij heeft een eigen weg weten te vinden om zijn gedachten op papier te krijgen. Herfs weet feilloos te boetseren met woorden en emoties, waardoor je automatisch meegezogen wordt in zijn meesterlijke fictie ‘T van de SRV’ van maar liefst 324 pagina's. Dat Theo Vos geen echt persoon is, maar een hersenspinsel van de creatieve Herfs, moet je jezelf als lezer met regelmaat toefluisteren.

Dit boek is een absolute aanrader voor de feestdagen. Een feest van herkenning voor elke dorpsbewoner. Een heerlijk vrij en onbezonnen boek om met veel plezier in een keer uit te lezen.

Meer informatie over Marcel Herfs en zijn werk is te vinden op zijn website.  

T van de SRV | Marcel Herfs | ISBN : 9789491920844  

Ik wens u heerlijke ontspannen momenten toe met dit boek, en veel buikpijn van het lachen. Linda

Neem ook eens een kijkje op de website van Linda Gielen. 
 

Wellicht interessant