img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-1-2021 10:23

LimburgLeert.nl helpt je verder

Limburg - 21 januari 2021 - Op het platform LimburgLeert.nl kunnen Limburgers zich snel en digitaal om- en bijscholen. Er is keuze uit meer dan 100 online trainingen en gratis loopbaanadvies. Met naast betaalde opleidingen ook meer dan 100 gratis e-learnings. Het platform wordt voortdurend uitgebreid met nieuw aanbod.

img

Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport : “Deze coronatijd bewijst dat je wendbaar en weerbaar moet zijn. Met dit platform zorgen we ervoor dat scholingsaanbod voor iedereen in Limburg beschikbaar is.” 

Aansluiting op bestaande platforms

Het nieuwe initiatief sluit goed aan op de Leerwerkloketten en het Limburgse loopbaanplatform ‘Leo Loopbaan’. “Zo voorkomen we versnippering en vinden werkzoekenden, werknemers en werkgevers snel hun weg, aldus Martin de Beer en Marianne Smitsmans, voorzitters van de Arbeidsmarktregio’s Zuid- en Midden-Limburg. 

Aanbod van Limburgse scholen

Op LimburgLeert is momenteel gratis online leeraanbod beschikbaar. Ook kun je er loopbaanadvies krijgen. Op termijn wordt het platform steeds meer aangevuld met aanbod van Limburgse scholen. Zowel mbo als hbo scholen doen mee aan het project.

Karel van Rosmalen, voorzitter van het College van Bestuur van VISTA College: “Het is belangrijk dat het onderwijs partner is in dit project. We moeten ervoor zorgen dat ons aanbod van opleidingen flexibel is en past bij de vraag van werkgevers en werknemers. Onderwijs wordt steeds meer iets dat je tijdens je loopbaan volgt, en niet meer alleen tot het behalen van je eerste diploma.” 

Samenwerking met werkgevers

Ook werkgevers zijn vanaf het eerste uur betrokken bij LimburgLeert. Giel Braun van Ondernemend Limburg, de samenwerking tussen de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB-Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), geeft aan dat ook werkgevers zien dat een goed scholingsaanbod van groot belang is. “Het is dan ook belangrijk dat deze scholingsvraag ingevuld kan worden met cursussen en opleidingen waar onze werkgevers en werknemers iets aan hebben. Daarom doen wij ook mee aan dit project.” 

Het volledige scholingsaanbod is te vinden op www.limburgleert.nl en wordt voortdurend uitgebreid met nieuw aanbod.

Wellicht interessant