img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-2-2021 15:15

Nieuw - Linner Woordenboek 'De taal van Lin'

Linne - 7 februari 2021 - Op 1 mei verschijnt een woordenboek van het Lins dialect 'De taal van Lin', geschreven door Jan Sjure. De taal van Linne, 't Lins van A tot Z met voorbeeldzinnen, met een overzicht van het Lins dialect door de jaren heen en met een uitgebreide beschrijving van de spelling en grammatica. Als de coronamaatregelen het toelaten vindt de boekpresentatie plaats op 1 mei in Grand-Café Brasserie de Harmonie. 

img

Het woordenboek bestaat uit drie delen:

- over het Lins
- het Lins van A tot Z
- Nederlands - Lins

Hoe wijkt het Lins af van het Maasbrachts, Montforts, Sint Odiliënbergs, Merums, Heels of Roermonds dialect? Heeft het Lins dialect nog een toekomst? Het komt allemaal uitgebreid aan bod.

Het woordenboek heeft een glanzend harde kaft en is rijkelijk en kleurrijk geïllustreerd. 

Praktische informatie

Kosten: € 39,95. Vooraf intekenen kan tot 31 maart en dan krijg je € 5 korting.

Boekpresentatie

Indien de coronamaatregelen het toelaten is de boekpresentatie op 1 mei, aanvang 20.00 uur in Grand-café Brasserie de Harmonie. Het wordt een avond met live-muziek en enkele gastsprekers. De toegang is gratis maar aanmelden verplicht.

Voorinschrijving / aanmelden voor boekpresentatie

Stuur dan een e-mail naar jan.sjure@druimentaere.nl of bel 0475 - 46 8113. Toelating voor de boekpresentatie gaat op volgorde van inschrijving, mochten er dan beperkende coronamaatregelen gelden.
 
Meer informatie, ook over de schrijver Jan Sjure, is te vinden op de website www.druimentaere.nl

 

Wellicht interessant