img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-3-2021 16:54

Nieuw - Limburg Magazine met aandacht voor natuur, avontuur en routes

Roermond - 16 maart 2021 - Vanaf 29 maart is het nieuwe Limburg Magazine gratis verkrijgbaar bij diverse ondernemers in de regio, via click & collect bij de VVV’s in de regio en in de webshop Hart van Limburg, zowel Nederlands- als Duitstalig. Vanmiddag overhandigde Tanja Clercx het eerste exemplaar van het geheel nieuwe Limburg Magazine aan Giel Polman, directeur Limburg Marketing.

 

img

Veel aandacht gaat uit naar wandelen, fietsen, paardrijden en varen, activiteiten die zeker in deze tijd voor de nodige ontspanning zorgen. Routes en natuurgebieden, waaronder de Maasfietsroute, het Hertogenpad, Grenspark Kempen~Broek en De Meinweg, staan centraal in het magazine.

Routes aan de hand van verhalen

Limburg Marketing heeft voor een nieuwe, frisse aanpak gekozen. De routes, natuurgebieden en plaatsen in Noord- en Midden-Limburg (en net over de grens) worden onder meer aan de hand van verhalen in beeld gebracht om bezoekers van ver en dichtbij, fietsers, wandelaars en ruiters, te inspireren.

Giel Polman, directeur Limburg Marketing: “Het is altijd een uitdaging om onze partners en mooie locaties een plaats te geven in het magazine. Met verschillende bloggers en een nieuwe vormgever hebben we gezocht naar een speelse manier om bijvoorbeeld de Maas, de fietsroute, de kunstwerken en de terrassen in beeld te brengen.”

Wandelvrouw Bregje Schipper zette met haar blog het Hertogenpad opnieuw op de kaart. Deze langeafstandwandelroute van Breda naar Roermond loopt onder meer door de Groote Peel en het prachtige Leudal. Natuurliefhebber en bioloog Ton Lenders vertelt al wandelend over de geschiedenis van De Meinweg, de adderpopulatie en het gagelplantje dat er bloeit en waar een heerlijk streekbier mee wordt gebrouwen.

Actief op pad en nieuwe plekken ontdekken

De regio biedt voldoende mogelijkheden voor een midweek of een langer verblijf. Daarom is er in het Limburg Magazine ruim aandacht voor coronabestendige activiteiten voor gezinnen, vriendengroepen en stellen zoals een asperge-workshop in Roggel, een tochtje op een e-chopper langs de kastelen in Baarlo of klimmen en klauteren in het Klimbos in Weert. Designer Outlet Roermond is een van de bekendste trekpleisters van de regio. Fleur en Ellis van de website Liefs uit Limburg brengen minder bekende plaatsen als Heythuysen, Panningen en Venray op een originele manier onder de aandacht en beschrijven diverse winkels, horecagelegenheden en bijzondere plekjes die de moeite van een bezoekje absoluut waard zijn.

In het Limburg Magazine staan genoeg ideeën en adressen voor een geslaagde vakantie, inclusief verrassende accommodaties met eigen kookgelegenheid.

Wanneer op 1 april de terrassen mogelijk weer open gaan, is dat een ideale gelegenheid om deze mooie regio te gaan verkennen en te genieten van een drankje, lunch of diner in de buitenlucht.

Foto Limburg Marketing 
 

Wellicht interessant