img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-4-2021 10:58

Robin - Hooikoorts, een teken van een verzwakt immuunsysteem!

Roggel - 5 april 2021 - Hooikoorts! Die vervelende kwaal, die langzaam weer komt opspelen en waar veel mensen jaarlijks flinke hinder van ondervinden, misschien jij ook wel! Zelfs in de media voorspellen ze wanneer je moet 'oppassen' omdat er veel pollen in de lucht zijn. Wat ik mis in deze berichtgeving, is dat je zelf ook van alles kunt doen om van je hooikoorts af te komen...

... en dan bedoel ik niet het jaarlijks nuttigen van een pissebed, maar het versterken van je immuunsysteem! 

We vinden het namelijk normaal dat als je hooikoorts hebt dat je daar dan mee moet leren leven en hetzelfde geldt voor eczeem, astma, reuma en allerlei andere klachten en aandoeningen. En daar slaan we de plank mis!

Wanneer je namelijk begrijpt dat hooikoorts en veel andere klachten ontstaan door een verzwakt immuunsysteem (en ja, dat kan ook al vanaf je geboorte verzwakt zijn) wordt duidelijk dat je zelf een aantal stappen kunt ondernemen om je hooikoorts te verminderen, dan wel er vanaf te komen.
 
Moet je daarvoor allerlei tabletjes gebruiken, of toch aan die pissebed waar je zo van walgt? Nee dat hoeft niet, wel je voedingspatroon eens onder de loep nemen en daar wat kleine aanpassingen in doorvoeren..

Op mijn website deel ik een aantal voedingstips met jou die helpen om je hooikoorts te verminderen, dan wel er vanaf te komen op de lange termijn!!

Met gezonde groet, Robin

Foto Robin Seuren
 

Wellicht interessant