img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2021 09:30

expositie M&M ECI Cultuurfabriek - stoere ijzerkunst en in schilderijen gevangen emoties

Roermond - 13 juli 2021 - Harde hamerslagen, zachte penseelstreken. Zwaar staal, licht canvas. Stug ijzer, vloeibare verf. Kan deze samenvoeging ook leiden tot een elektrochemische verbinding? Je kunt het zelf gaan onderzoeken tijdens de bijzondere expositie M&M met stoere ijzerkunst en in schilderijen gevangen emoties. De expositie van kunstenaars Marleen Hansen en Maarten Vaessen is te zien van 2 tot en met 29 augustus in de ECI Cultuurfabriek in Roermond en wordt op 7 augustus officieel geopend.  

img

M&M

M&M staat voor beeldend kunstenaar Marleen (Hansen) uit Sint Odiliënberg en Maarten (Vaessen) uit het Belgische Kessenich-Kinrooi.

Marleen Hansen - Lagen

Marleen Hansen vangt emoties. Vanuit ervaringen, gebeurtenissen en indrukken die haar raken schildert zij geabstraheerde voorstellingen op doek. Het doek moet gaan leven, net als de huid van de ouder wordende mens. Dus veel verf, veel lagen, vaak ook vermengd met aardse materialen. De gevoelens vertaald in kleur, vorm, lijn en vlak schreeuwen om aandacht. Soms zien we het kind in Marleen doorschemeren in haar werk. Haar galerie TriVidha bevindt zich in de voormalige molenloods in Sint Odiliënberg. Hier zijn haar nieuwste werken te zien vaak ook met creaties van andere kunstenaars.

Maarten Vaessen - Deuken

Maarten Vaessen heeft één geloof: ijzer. Zijn werk komt recht uit het hart, ongehinderd door een kunstopleiding. Hij doet toch niet wat een leraar hem opdraagt, zoals hij zelf zegt. Zijn abstracte en figuratieve werken bestaan uit gecombineerde oermaterialen, maar ijzer voert dus de boventoon. Enkele door hem geselecteerde galerieën verkopen zijn werken, maar ook zijn eigen atelier en 4000 vierkante meter grote beeldentuin zijn vrijblijvend te bezoeken. In België, Duitsland en Nederland exposeert hij daarnaast met zijn eigen mobiele galerie. Kenmerkend voor Maarten’s werk zijn onafgewerkte lasnaden en lasspetters. Ook deuken vindt hij niet erg. Inspiratie doet hij op tijdens zijn wandelingen langs de Maas. Vervolgens gaat hij aan de slag: verhitten, kloppen, bonken, slaan. Zo. Dat staat!

Praktische informatie

wanneer - 2 tot en met 29 augustus 2021, werkdagen 9.00-20.00 uur, weekends 10.30-17.00 uur

waar - ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

entree - gratis

Bijzonder - Maarten is iedere zondag aanwezig, Marleen elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op hun eigen websites www.marleenhansen.nl en www.maartenijzerkunst.be.

Foto's Atelier.galerie TriVidha
130721/HvL

 

Wellicht interessant