img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-7-2021 13:23

LG De Grenslaupers - Coriotrail en ...

Stramproy - 12 juli 2021 - Het 2e weekend van juli. LG De Grenslaupers doen verslag: "De wetenschap, dat het aantal besmettingen oploopt is er. Echter in de sportwereld is het op dat gebied rustig. Veel mensen in beweging, veel mensen op de fiets, veel mensen aan het hardlopen. De meesten, uitzonderingen daargelaten, zijn al  – minimaal 1 keer – gevaccineerd. Ook op een veilige afstand tot elkaar, want de 1,5 m geldt nog, net als het veelvuldig handen wassen.

img

Bij Het Vosseven in Stramproy werden enkele wandelende Grenslaupers gezien. Onderweg hadden zij veel ontmoetingen op minder dan anderhalve meter met een groot aantal MUGGEN, geen dazen! Waar zijn de dazen trouwens? Weinig te zien tot nog toe?

Als je Vera van Pol heet, naar de Olympische Spelen gaat om Nederland bij het turnen te vertegenwoordigen en je ouders zijn beide lid van De Grenslaupers, dan kom je in het nieuws. Vera kreeg van Gaan voor Goud een cheque uitgereikt – via haar ouders – van € 500 als ondersteuning voor haar poging om een medaille (goud?) te gaan veroveren. Vera, we wensen je heel veel succes toe en zullen je prestaties volgen.

Roos Minke-Schure legde in een wedstrijd 21 km af onder barre omstandigheden, echter niet alleen, maar samen met haar hond Dalton! Heel goed van Roos, maar ook van Dalton.

Imstenrade ligt in het zuidelijke deel van Limburg. Één keer per jaar staat de plaats in het teken van een sportief hardloopevenement, de Corio-trail. Dit keer met 3 Grenslaupers erbij, die hun conditie wilden testen op de afstand van 21 km. Wijnand Willems, Hans Nievergeld en Henk Janssen vertrokken om 12:00 u precies vanaf de startlocatie voor de prachtig mooie ronde. Hoogtemeters, natuur, oude paden van de Romeinen. Een trail over historische wegen. Tijd is in een trail minder van belang, dan het beleven."

Vrijblijvend uitproberen

Is hardlopen ook jouw ding geworden tijdens de pandemie? Wil je daarin worden begeleid? Wil je beter, sneller worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus?  Je bent van harte welkom om vrijblijvend 6 weken mee te trainen op de dinsdag of donderdag of beide dagen en zelf te ervaren hoe het trainen in een groep jou bevalt.

Samen hardlopen. Het zal je helpen om een betere opbouw van je trainingen te ervaren, sneller te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen. Daarnaast heeft het een sociale werking, je ziet, praat met, loopt met, lacht met, huilt met en beleeft hardlopen met anderen.

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van LG De Grenslaupers uit Stramproy. Interesse? Meld je aan via deze webpagina van de De Grenslaupers of via secretariaat@degrenslaupers.nl.

Foto's De Grenslaupers
120721/WW

Wellicht interessant