img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-2-2019 09:50

Donatie aan Stg.Kumi Hospital Uganda door jubilerende Vincentiusvereniging

Roermond - Vincentiusvereniging Roermond viert op 14 februari 2019 haar 160e verjaardag en ter ere van dit lustrum overhandigde voorzitter Kees Spapens op woensdagmiddag 13 februari 2019 een cheque ter waarde van € 1.600 aan Steffie Mooren ten bate van Stichting Kumi Hospital Uganda. Deze stichting is in 2004 opgericht door Steffie Mooren en dat betekent dat deze stichting dit jaar haar 15-jarig bestaan viert. Steffie was blij verrast door het grote bedrag van de cheque waarbij haar gedachten ter besteding uitgaan naar steun voor kinderen met een beperking. Voor gezinnen in een arm land als Uganda brengt een kind met een beperking (zowel fysiek als geestelijk) extra kosten met zich mee. 

img

Stichting Kumi Hospital Uganda in Swalmen is in 2004 opgericht door Steffie Mooren. Zij is als verloskundige verbonden aan de Verloskundigenpraktijk Roermond. Directe aanleiding voor de oprichting van de stichting waren de indrukwekkende ervaringen die ze opdeed tijdens een vrijwillig werkbezoek aan het Kumi Hospital in de zomer van 2003. Ze werd toen geconfronteerd met een hoge moeder- en kindersterfte als gevolg van chronische armoede en structureel gebrek aan geld en zorg.

Vincentiusvereniging Roermond is een vrijwilligersorganisatie die al 160 jaar hulp biedt aan mensen die in een sociaal of financieel isolement verkeren. Zowel over de hele wereld als dicht bij huis in de eigen omgeving. Diverse maatschappelijke organisaties binnen de gemeente Roermond en ook daarbuiten kennen de Vincentiusvereniging als een belangrijke en gewaardeerde partner in de aandacht voor ieder mens in nood, ongeacht oorzaak, achtergrond of geloof.

Meer informatie over Stichting Kumi Hospital Uganda? Zie www.kumihospital.nl

Meer informatie over Vincentiusvereniging Roermond? Zie www.vincentiusroermond.nl

 

Wellicht interessant