img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-2-2019 09:30

Charles Groenhuijsen: Optimisten hebben de hele wereld

Weert - Op 21 februari 2019, aanvang 20.30 uur, geeft voormalig NOS verslaggever en journalist Charles Groenhuijsen (64) in het Bibliocenter een lezing over waarom hij vindt dat we de toekomst opgewekt tegemoet kunnen zien. 'Optimisten hebben de hele wereld' is de titel van zijn nieuwste boek. Hij is van mening dat het, ondanks tegengestelde berichtgeving, heel goed gaat met de wereld. Volgens hem is er in Nederland onnodig veel onzekerheid en angst over de toekomst. Groenhuijsen heeft zijn eigen variant op de uitdrukking 'Brutalen hebben de halve wereld' en daarover gaat hij graag met zijn publiek in discussie. 

Veel gaat goed in de wereld. Nog nooit eerder hadden zoveel mensen zoveel invloed op hun eigen leven. Toch zijn veel mensen bang. Ze verliezen controle en vertrouwen en dat maakt hen boos en pessimistisch. Media spelen daar handig op in. “Het enige wat nog beter verkoopt dan seks is angst”, aldus een journalist. Groenhuijsen biedt een andere kant. “Laten we wat meer positief denken. Optimisme en geluk overkomen ons niet. Het is een keuze voor negatief of positief denken.”

Charles Groenhuijsen heeft heel wat boeken op zijn naam staan over de Verenigde Staten en Nederland. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). Hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert

Datum en tijd: donderdag 21 februari 2019 van 20.30 tot 22.30 uur  

Entree: voor leden van het Bibliocenter € 10 per persoon, voor niet-leden € 15

Aanmelden kan via deze link.
 




 


 



Wellicht interessant