img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-11-2021 17:23

Brand appartement Luifelstraat Roermond

Roermond - 2 november 2021 - Op dinsdagmiddag 2 november om 15.30 uur is de brandweer met twee blusvoertuigen en een hoogwerker, uitgerukt naar een brandmelding in een appartement op de 2e etage van een vier verdiepingen tellend appartementencomplex aan de Luifelstraat in de binnenstad van Roermond. Hierbij heeft één persoon lichte brandwonden opgelopen. Het bleek om een brand aan de CV installatie te gaan. De daadwerkelijke oorzaak van het ontstaan van de brand is onbekend.

img

De brandweer heeft meteen opgeschaald, omdat tijdens de melding al bleek dat er twee personen in het appartement aanwezig waren. Ook het feit dat het complex in de binnenstad van Roermond ligt, heeft de brandweer doen besluiten om meerdere voertuigen ter plaatse te laten gaan.

Bij aankomst was de brand al snel geblust. De persoon met brandwonden is ter controle overgedragen aan de ambulance. De daadwerkelijke oorzaak van het ontstaan van de brand is onbekend.

Door buurtbewoners werd de vraag gesteld of de brand de reden was dat er in de omgeving een stroomstoring gaande was. Enexis heeft aangegeven dat de stroomstoring niets met de brand te maken had en dat zij er hard aan werken om deze stroomstoring opgelost te krijgen.

De brandweer heeft het betreffende appartement en de omliggende panden onderzocht op de eventuele aanwezigheid van koolmonoxide. Hierbij heeft de brandweer geen verhoogde concentraties gemeten.

Om 16.15 uur is het sein "brand meester" gegeven.

Enexis is vervolgens ter plaatse gekomen om de gasleiding in het appartement te controleren.

021121/HvL

Wellicht interessant