img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-12-2021 10:30

Floris - fysieke inspiratieplekken

Roermond - 15 december 2021 - Groen doen, het lijkt soms zo simpel tot je er echt mee aan de gang wilt gaan. Door de hoge gasprijzen wil elke huiseigenaar wel morgen aan de gang met isoleren. Maar na twee tegenstrijdige offertes van leveranciers wordt het voor veel mensen toch wel weer lastig. Het internet is geduldig, je kunt alles op internet vinden, maar waar moet je op letten?

img

Ik denk dat de geformuleerde vraag wel herkend wordt door veel lezers. De volhardende mensen onder ons redden het wel, blijven doorvragen, vragen de buren te hulp en maken ook echt stappen. Maar na het lezen van alle informatie online is er vaak ook een duidelijke behoefte aan een 1-op-1 gesprek met een expert. Corona heeft ons in elk geval geleerd hoe we dit met Zoom of Teams vanaf de keukentafel kunnen doen maar ook dat is niet altijd makkelijk.

De laatste tijd zijn er een aantal fysieke plekken ontstaan waar mensen met hun vragen terecht kunnen. Ik denk dan aan de Woonwijzerwinkel Limburg in het Roda Stadion in Kerkrade, de woning van morgen in Venlo, het huis van de toekomst in Stein, de winkel van Weert Energie en de pop-up store van Leudal Energie in Heythuysen. Volgend jaar komt daar ook de Groene Transformator in Roermond bij.

Initiatiefnemers, waaronder uw columnist gaan daar op het oude Philipsterrein een plek creëren met een blik op duurzaamheid in de brede zin. Dus niet alleen isolatie maar ook klimaatadaptatie, andere voeding, ander vervoer, deeleconomie enzovoort, enzovoort. De Groene Transformator gaat zorgen voor voorbeelden en inspiratie om je handelen om te zetten naar duurzamer, groener leven. Wellicht een mooi voornemen voor jou als lezer voor het komende jaar: laat je voorlichten op één van de genoemde plaatsen bij jou in de buurt en kom in beweging met echte stappen op duurzaamheid. Durf te vragen en kom in actie. Elke stap telt, samen maken we de maatschappij toekomstbestendig en duurzaam.

Tip van de maand

De provincie Limburg heeft recent de subsidie geopend voor een EPA (Energieprestatieadvies) onderzoek van je woning. Een adviseur onderzoekt je woning en geeft advies over de geadviseerde maatregelen. Met de subsidie gratis, maar alleen zolang de voorraad strekt.

Rest mij alleen jullie allemaal hele fijne, groene feestdagen te wensen. Vol inspiratie en ideeën voor een groene toekomst voor ons allemaal.

Floris 

Weet je niet goed waar je moet beginnen, kijk op mijn website www.duurzaamroermond.nl. Er staan meer tips over alles wat je zelf kunt doen. Ik hou van interactie, dus stuur je vragen naar floris@duurzaamroermond.nl

151221/HvL

 

 

Wellicht interessant