img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-3-2022 12:57

ROER College Schöndeln gaat unieke samenwerking aan met TEDx Roermond

Roermond - 31 maart 2022 - Op woensdag 13 april organiseert ROER College Schöndeln het bijzondere live event TEDxRoermond. TED staat voor Technology Entertainment en Design. Als enige Cultuurprofielschool in Limburg en als Technasium spreekt dat ROER College Schöndeln natuurlijk aan. TEDxRoermond heeft al vier edities gekend, maar vanaf nu integreert ROER College Schöndeln de activiteiten voor en achter de schermen in het onderwijs. Een unieke samenwerking in de wereld van TEDx!

img

De bekende en beruchte rode stip van TED geeft toegang tot een internationaal publiek. Alleen is die rode stip niet zomaar bereikbaar. TED geeft alleen podium aan ideeën zonder commercieel uitgangspunt of eigenbelang. Het gaat er nu juist om dat mensen op de rode stip komen te staan die normaal gesproken nergens anders een podium krijgen. 

Een enthousiaste club leerlingen (onder andere van het schoolparlement, de technische toneelcommissie en de creatieve club B-Creative) en medewerkers helpt bij het organiseren. Ook nemen er drie leerlingen plaats op de rode stip om hun bijzondere verhaal te vertellen. Een TED-talk is immers voor normale mensen met bijzondere verhalen!

Deze editie van TEDxRoermond heeft een beperkte capaciteit van 100 toeschouwers. Tickets zijn vanaf nu te koop via de website tedxroermond.nl/line-up-2022 

TEDxRoermond start om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Alle TED-talks worden opgenomen door DeltaLimburg.nl en geupload naar het wereldwijde TEDx YouTube-kanaal (34,4 mln abonnees). Daarnaast bestaat de kans dat enkele TED-talks geselecteerd worden om een plek te krijgen op het YouTube-kanaal van TED (20,9 mln abonnees).  

Uitgebreide informatie tref je aan op www.tedxroermond.nl

Meer TED-talks zijn te zien op www.tedx.com  en www.ted.com

Foto ROER College Schöndeln
310322/HvL

Wellicht interessant