img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-3-2022 16:00

KERNgezond en de Gouden Eeuw in Roggel

Roggel - 31 maart 2022 - Op donderdag 31 maart stond de KERNgezond-activiteit op basisschool De Zjwiek in Roggel in het teken van ‘De Gouden Eeuw’. De Gouden Eeuw is het thema in de groepen 5 en 6 en daar werd de KERNgezond-activiteit aan gekoppeld. De ochtend bestond uit drie onderdelen: een kwis, een zintuigentest en de bereiding van een gezonde Heksenkaas.  

img

De Gouden Eeuw is het thema in de groepen 5 en 6 en daar werd de KERNgezond-activiteit aan gekoppeld. De ochtend bestond uit drie onderdelen. De KERNgezond-pijler ‘gezond gedrag’ kwam terug in de kwis. De kinderen gingen in groepjes op zoek naar verschillende vragen die te maken hadden met het thema. Door goed te overleggen en iedereen mee te laten doen, kwamen de kinderen tot de goede antwoorden.
 
Daarnaast stond er een zintuigentest op het programma. Zo werd er geroken aan bijvoorbeeld kaneel, anijs en kruidnagels. Kruiden die een rol speelden in de Gouden Eeuw. Verder werd er ook nog geproefd, gevoeld en gekeken naar verschillende producten om te raden wat voor producten er aanwezig waren.
 
Als laatste maakten de kinderen een gerechtje. Zelf maakten ze een gezonde heksenkaas, in de Gouden Eeuw geloofde men nog in heksen, en dit serveerden ze op een aantal schijfjes komkommer. De kinderen smulden dit heerlijk op! De producten voor dit lekkers werden belangeloos beschikbaar gesteld door Jan Linders Roggel.  
 
De kinderen sloten met een grote glimlach en een applaus de ochtend af.

Foto KERNgezond
310322/HvL
 

Wellicht interessant