img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-5-2022 15:30

Overkapping bij woning in Heythuysen door brand verwoest

Heythuysen - 3 mei 2022 - Om 7.00 uur dinsdagochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand, gelegen aan de Bisschoplaan in Heythuysen. De bewoners hebben de brand zelf gemeld en zijn naar buiten gegaan. Er zijn behalve de rook, geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bij aankomst bleek een overkapping, grenzend aan de woning, in lichterlaaie te staan. Deze is geheel verloren gegaan. In de woning zelf is alleen sprake van veel rook- en waterschade. Niemand is gewond geraakt.

img

Door snel ingrijpen kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning zelf. De glazen pui die de woning scheidt van de overkapping is door de hitte gesprongen. Hierdoor is er wel veel rook- en waterschade ontstaan. 

De bewoners (man en vrouw) zijn ongedeerd gebleven en stonden bij aankomst buiten de brandweer op te wachten.

Onder de overkapping stond een loungeset. Hoe en waar precies de brand is ontstaan, is niet bekend. Een team brandonderzoek van de veiligheidsregio is opgeroepen om de oorzaak te achterhalen. De politie doet vooralsnog geen onderzoek.

Het sein "brand meester is om 7.36 uur gegeven. De brandweer is echter nog enige tijd beziggeweest met nablussen, waarbij ze zich met name richtte op het platte dak van de woning (of hier geen brandhaardjes zijn achtergebleven).

De stichting "Salvage", die namens de verzekeraars werkt, komt ter plaatse om de bewoners bij te staan en eerste hulp te verlenen. Er wordt gekeken of de schade verder kan worden beperkt en of ze bijvoorbeeld opvang nodig hebben, indien ze niet in de woning kunnen verblijven.

030522/HvL
 

Wellicht interessant