img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-5-2022 17:30

Koninklijke Onderscheiding voor Dre Verstegen (64) uit Heythuysen

Heythuysen - 8 mei 2022 - Op zondag 8 mei heeft de heer A.J.M.(Dre) Verstegen (64) een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Dre Verstegen is 50 jaar lid van Harmonie L'Union in Heythuysen, waarvan ruim 25 jaar als bestuurslid. Deze vereniging telt ongeveer 110 leden. De versierselen zijn opgespeld door locoburgemeester Piet Verlinden van de gemeente Leudal, aansluitend aan de huldiging van eigen leden van de Harmonie. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

img

In 1996 werd Dre Verstegen bestuurslid van Harmonie L'Union te Heythuysen. Het belangrijkste deel van zijn 50-jarig lidmaatschap functioneerde hij als orkestmanager. De spil tussen dirigent, bestuur en leden.

In deze rol heeft hij een voortrekkersrol gehad bij talloze projecten die door de Harmonie zijn opgezet. Verder heeft hij jarenlang mede zorg gedragen voor het onderhoud en de vervanging van het instrumentarium. Ook stond hij aan de basis van drie achtereenvolgende succesvolle deelnames aan Bondsconcoursen, waarbij de Harmonie tweemaal het hoogste puntenaantal behaalde in de 1e divisie. Daarnaast was hij betrokken bij de organisatie van evenementen zoals de Luikse markten en de Strauss concerten.

In 2008 en 2016 heeft hij zijn diensten en expertise aangeboden aan Joekskapel Jonk Geweldj Heitse die in verband met het behaalde kampioenschap de organisatie van het LKZH organiseerde. Zijn inzet, grote technische kennis en vooruitziende blik maakte het LKZH tot een groot succes.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
080522/HvL

Wellicht interessant