img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-5-2023 16:50

Zeven dagen voorjaarskermis in Roermond

Roermond - 30 mei 2023 - Van vrijdag 2 juni tot en met donderdag 8 juni kunnen alle kermisliefhebbers weer genieten van 7 dagen vertier in de Roermondse binnenstad. De kermisattracties staan op het Munsterplein, het Kloosterwandplein, het Stationsplein en de Graaf Gerardstraat /  Kloosterwandstraat. Een dertigtal kermisattracties zullen de pleinen en straten vullen. Er is plezier en vermaak voor jong en oud. Ook is er op dinsdag 6 juni weer een prikkelarme kermis!

img

Prikkelarme kermis

Na een succesvolle Roermondse primeur in 2019 vindt er ook dit jaar op dinsdag 6 juni, van 16.00 uur tot 18.00 uur, weer een prikkelarme kermis plaats. Een kermis waarbij de lichten worden gedoofd, het geluid zachter wordt gezet en de draaisnelheden waar mogelijk worden aangepast.

Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met autisme, epilepsie of een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Maar ook voor mensen die niet zo goed tegen prikkels kunnen.  

Officiële opening 

Op zaterdag 3 juni om 12.00 uur zal wethouder Franssen van de gemeente Roermond de officiële opening van de kermis verzorgen op het Munsterplein, samen met de Transformers Bumblebee en Dino. Samen zullen ze het welbekende kanon afvuren bij de kiosk op het Munsterplein en zo de kermis officieel openen! 

Openingstijden kermis

- vrijdag 2 juni - vanaf 14.00 uur gaat de kermis open om proef te draaien 

- zaterdag 3 juni - de kermis wordt om 12.00 uur officieel geopend (zie hierboven)

- zondag 4 juni - de kermis opent om 13.00 uur. De winkels zijn open en alle horecagelegenheden in de binnenstad hebben hun deuren en terrassen geopend. Daarnaast loopt traditiegetrouw Ballonnenclown Tallie over de kermis en creëert de mooiste ballonencreaties voor de kleine bezoekers van de kermis 

- maandag 5 juni - om 13.00 uur gaat de kermis open

- dinsdag 6 juni  - om 13.00 uur gaat de kermis open. Van 16.00 tot 18.00 uur is er wederom de prikkelarme kermis in Roermond. 

- woensdag 7 juni - om 13.00 uur gaat de kermis open. Traditiegetrouw loopt Ballonnenclown Tallie over de kermis en creëert de mooiste ballonencreaties voor de kleine bezoekers van de kermis. Daarnaast is er een meet & greet met karakters Super Mario en Yoshi! 

- donderdag 8 juni is de laatste kermisdag. De kermis gaat om 13.00 uur open. Vanaf 21.00 uur zal de kermis langzaam gaan afbreken.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

 

Stockfoto
300523/HvL

Wellicht interessant