img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-8-2023 10:30

Open Tuin bij 'Rita’s Cottage Garden' in Neer

Neer - 1 augustus 2023 - Rita’s Cottage Garden in Neer houdt ook dit jaar weer enkele Open Tuin dagen. De tweede is op zondag 27 augustus. De grote kleurrijke tuin van ca. 3.000 m2 is gebaseerd op en geïnspireerd door de bekende en bij velen geliefde Engelse cottage garden. In de tuin is er op al deze dagen ook een expositie van Yvonne Hensgens uit 't Reutje (Sint-Odiliënberg) te zien. Haar kunstwerken kenmerken zich meestal door hun eenvoudige vormen, primaire kleuren en humoristische twist.

img

Een rondwandeling door deze mooie kleurrijke tuin (ca. 3000 m2) biedt in alle seizoenen een zeer afwisselende ervaring. Onderweg op de talrijke kronkelende paadjes komt u onder andere het volgende tegen: grote oude bomen, siergrassen, (romantische) hoekjes, een groentetuin, een kruidentuin, een Engelse tuinkas, een verzameling bamboe, eucalyptussen en een schitterende oude Cornus Kousa.

Hier zijn meerdere zitplekken en rustpunten waar je verschillende perspectieven hebt op de tuin. Er zijn diverse borders met fraaie kleurencombinaties waar in de zomer veel insecten en vlinders op af komen. De vele verschillende planten zijn in borders gezet met aandacht voor bladvorm, kleur en hoogte verschillen. Onderweg ziet u meerdere rozenbogen en verschillende vergeten groenten en fruit, waaronder eeuwig moes en de kweepeer.

Kunstexpositie

In de tuin is er op al deze dagen ook een expositie van Yvonne Hensgens uit 't Reutje (St. Odilienberg) te zien. Yvonne maakt onder meer tassen, beeldjes en lampen. Haar kunstwerken kenmerken zich meestal door hun eenvoudige vormen, primaire kleuren en humoristische twist. Schattig en grappig zijn woorden die vaak gebruikt worden om haar werk te beschrijven.

Praktische informatie

wanneer - zondag 27 augustus 2023, van 11.00 tot 17.00 uur

waar - Napoleonsweg 130, Neer

entree - € 3,50 (inclusief koffie/thee en iets lekkers)

meer informatie - neem ook eens een kijkje op de website van Ria's Cottage Garden of stuur een e-mail naar ritavanderheide0502@gmail.com

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto's: Joost en Ria van der Heide 
040623/HvL

Wellicht interessant