img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-7-2022 10:00

Bisschop Harrie Smeets krijgt tweede reeks chemokuren

Roermond - 15 juli 2022 - Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat bij bisschop Harrie Smeets een hersentumor werd ontdekt. De bisschop is daar afgelopen jaar op verschillende manieren tegen behandeld, met een reeks chemokuren en met bestralingen. Daarna is een korte rustperiode ingelast om te zien welk effect deze behandelingen zouden hebben. Na een recente MRI-scan is besloten dat de bisschop opnieuw met chemo behandeld zal worden: zes chemokuren die om de zes weken worden toegediend.

img

De bisschop heeft sinds september vorig jaar twaalf keer een chemokuur ondergaan en is hij afgelopen voorjaar drie keer bestraald. Daarna is een korte rustperiode ingelast om te zien welk effect deze behandelingen zouden hebben. Na een recente MRI-scan is besloten dat de bisschop komende maanden opnieuw met chemo behandeld zal worden. Hij krijgt een tweede reeks van zes chemokuren, die om de zes weken worden toegediend.

Mgr. Smeets voelt zich onder de gegeven omstandigheden redelijk goed, al merkt hij wel dat zijn krachten afgenomen zijn en moet hij veel rust houden. Desondanks ontvangt de bisschop regelmatig gasten en laat hij zich ook voortdurend informeren over de ontwikkelingen in het bisdom.

Komende maand zal Mgr. Smeets voor een korte vakantie naar Frankrijk gaan en daar onder andere de viering van het 200-jarig bestaan van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Crehen bijwonen. De zusters zijn het verleden op diverse plaatsen in Limburg actief geweest en hebben nog steeds een communiteit in Sittard.

Foto John Peters (via Bisdom Roermond)
150722/HvL

Wellicht interessant