img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-12-2022 11:05

Gemeente Leudal verstrekt eenmalige extra toeslag van 250 euro

Heythuysen - 1 december 2022 - Huishoudens in de gemeente Leudal met een inkomen tot 150% van het minimuminkomen ontvangen eenmalig een financiële ondersteuning van € 250. Dit gebeurt naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad van Leudal. Door de inflatie en de hoge energieprijzen is de groep inwoners met financiële problemen volgens de raad fors toegenomen. De betreffende inwoners ontvangen deze eenmalige toelage nog voor kerstmis.

img

Financieel moeilijk

Wethouder Huub van Helden (Sociaal Domein): "Deze sympathieke motie omarmt het college van B&W volledig. Ook ons bereiken signalen van huishoudens die het financieel écht moeilijk hebben. Juist voor deze inwoners willen we er als gemeente nu extra zijn, want in Leudal moet iedereen kunnen meedoen."

In de motie wordt ook aandacht gevraagd voor de positie van ondernemers en ouderen met een AOW en een klein pensioen.

Automatisch overgemaakt

De huishoudens die de energietoeslag 2022 van de gemeente hebben ontvangen, krijgen de toeslag van € 250 automatisch overgemaakt. Een aanvraag indienen is niet nodig. Ook de huishoudens die een aanvraag voor de energietoeslag hebben ingediend en een afwijzing hebben ontvangen, omdat het inkomen te hoog was, maar lager dan 150% van het sociaal minimum, krijgen de toeslag automatisch.

Alle andere huishoudens moeten een aanvraag indienen.

Van een inkomen lager dan 150% van het sociaal minimum is sprake als het inkomen lager is dan € 1.570,10 voor een alleenstaande en € 2.243,- voor een gezin, voor de groep van 21 jaar tot de AOW leeftijd. Voor jongeren en pensioengerechtigden zijn de bedragen afwijkend.

Meer informatie over de regeling is te vinden op de speciale informatiepagina. Op die pagina vindt u ook het elektronische aanvraagformulier. 

011222/HvL

Wellicht interessant