img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-12-2022 13:00

Wereldlichtjesdag in Heythuysen

Heythuysen - 3 december 2022 - Elke 2e zondag van december, dit jaar op zondag 11 december, wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook dit jaar wordt Wereldlichtjesdag gevierd in Heythuysen, op de R.K. Begraafplaats aan de Sint Antoniusstraat. 

img

Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Wereldlichtjesdag in Heythuysen vindt ook dit jaar plaats op de R.K. Begraafplaats aan de Sint Antoniusstraat. De poort van de begraafplaats gaat rond 18.50 uur open. Er zullen enkele woorden gesproken worden, er zal muziek klinken en de wereld wordt verlicht met kaarsen, lantaarntjes of waxinelichtjes, die iedereen zelf meebrengt. Er is geen mogelijkheid deze ter plaatse te kopen.

Wereldlichtjesdag in Heythuysen wordt ook dit jaar georganiseerd door Mariet van Fading Uitvaartzorg.

Over Wereldlichtjesdag

Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Hartverwarmende bijeenkomsten in vele plaatsen in Nederland en België. 

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
031222/HvL

Wellicht interessant