img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-3-2023 12:35

Wethouder Van Helden leest voor bij Zorgcentrum Beek en Bos Heythuysen

Heythuysen - 17 maart 2023 - Van 11 tot en met 19 maart is het Boekenweek. Een week waarin lezen en boeken in de schijnwerpers staan. Om aandacht te vragen voor het belang van lezen ging wethouder Huub van Helden van de gemeente Leudal op vrijdagochtend 17 maart voorlezen bij bewoners van Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen. 

img

Meedoen

Wethouder Huub van Helden: "Kunnen meedoen in de samenleving begint vaak bij lezen en schrijven. We zien dat er een taboe heerst rond laaggeletterdheid. Dat moet doorbroken worden, want het erkennen van dit ontwikkelpunt vormt de start van persoonlijke groei voor jong en oud. Daar zetten we ons gezamenlijk voor in, want in Leudal moet iedereen kunnen meedoen."

Lokale aanpak

Aan de hand van het Leudals Taalakkoord pakt de gemeente laaggeletterdheid in Leudal aan. Dit gebeurt samen met partners als Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven en Synthese. Bewustwording, signalering, motivering en aanpakken staan centraal in het taalakkoord. 

Gratis taalcursus

Ken of ben jij iemand die graag beter wil leren schrijven of lezen?  Doe dan een gratis taalcursus bij de bibliotheek. Loop eens binnen! Of stuur een berichtje naar digitaalhuis@bibliocenter.nl of bel naar 088-432000.

Foto gemeente Leudal
170323/HvL

 
 

Wellicht interessant