img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2023 11:50

Koningsnacht en Koningsdag 2023 in Roermond

Roermond - 17 april 2023 - De Roermondse binnenstad biedt op donderdag 27 april - Koningsdag - een vol programma, voor jong én oud. De festiviteiten in Roermond beginnen al op woensdagavond 26 april tijdens Koningsnacht, met een Silent Disco op het Munsterplein en het evenement Kroonjuwelen bij ECI Cultuurfabriek. Op Koningsdag vindt het gratis muziek- en dansfestijn Roermond Live plaats op alle pleinen in de Roermondse binnenstad. Natuurlijk ontbreken ook de vrijmarkten op diverse locaties niet. 

img

Koningsnacht

De festiviteiten in Roermond beginnen al op woensdagavond 26 april tijdens Koningsnacht. Op deze avond zal het Munsterplein in één grote dansvloer transformeren tijdens de Silent Disco. Bezoekers van het evenement hebben keuze uit 3 verschillende muziekstijlen en kunnen vanaf 20.00 uur tot middernacht genieten van het bijzondere evenement. Tevens zal bij de ECI Cultuurfabriek het evenement ‘Kroonjuwelen’ plaatsvinden, waar bezoekers vanaf 22.00 uur op housemuziek en urban beats uit hun dak kunnen gaan.

Koningsdag

Op Koningsdag zal de tweede editie van Roermond Live plaatsvinden. Dit gratis muziek- en dansfestijn is op alle pleinen in de Roermondse binnenstad (Stationsplein, Kloosterwandplein, Munsterplein, Markt, Roerkade, plein van het Godshuis, ‘t Paradies en de ECI) te ervaren. Dankzij de grote diversiteit aan muziekstijlen is het evenement geschikt voor het hele gezin en alle leeftijden. Al vanaf 12.00 uur geniet je van live muziek en op sommige locaties kun je tot middernacht hiervan genieten. 

Vrijmarkten 

Tijdens Koningsdag telt Roermond 3 grote vrijmarkten die van 10.00 tot 17.00 te bezoeken zijn. De Koningsmarkt op de Donderbergweg telt ruim 200 kraampjes en is vlakbij het bekende winkelcentrum te vinden. Op de Parklaan rondom de Kapel in ’t Zand vind je de Oranjemarkt met 180 verschillende kraampjes. Ook op de Hoofdstraat in Herten beleef je tijdens Koningsdag een (kinder)vrijmarkt.

Meer informatie

Meer informatie over Koningsdag in Roermond is te vinden op de website van We Are Roermond.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Cord Beckmann
170423/HvL     

Wellicht interessant