img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-7-2023 15:47

Openluchttheater Thorn - theatergezelschap Dames en Heren speelt 'Eclipsed'

Thorn - 28 juli 2023 - Theatergezelschap 'Dames en Heren' presenteert op zondag 30 juli in het Openluchttheater Thorn het toneelstuk “Eclipsed” van Patricia Burke Brogan. “Eclipsed” wordt door zeven dames gespeeld en laat de geschiedenis van de zestiger jaren van de vorige eeuw in Ierland zien. Als eerste gezelschap in Nederland heeft 'Dames en Heren' de rechten gekregen om dit aparte toneelstuk voor u op te voeren.

img

Rondom de jaren zestig van de vorige eeuw werden jonge meiden, die “onzedig” gedrag vertoond hadden, tewerkgesteld in de wasserij van een klooster. Hier moesten zij, onder het toeziend oog van enkele nonnen, hun “boete’ doen. Patrica is zelf werkzaam geweest in een van de vele kloosters in Ierland. Tijdens het novice zijn, kwam zij tot de ontdekking dat het leven in een klooster niet voor haar bestemd was.
 
Steeds gebukt onder het harnas van de nonnen, brengen zij in dit stuk toch een ode aan Elvis Presley. De “droomman” van eenieder die jong is geweest. Zo ook voor de vijf meiden in de wasserij. Treffend in dit toneelstuk is de lichtheid waarmee Patricia het toneelstuk benaderd heeft en zodoende deze vijf meiden een groot podium geeft.

Regie Marlies Harings. Naar een vertaling van Karen Vandevelde.

Praktische informatie

wanneer - zondag 30 juli 2023, van 14.00 tot 15.20 uur

waar - Openluchttheater Thorn op het Abdijcomplex achter de abdijkerk/Sint-Michaëlskerk

entree - € 12,50 (inclusief consumptiemunt)

kaarten - deze zijn te bestellen via de website van het Openluchttheater Thorn  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Openluchttheater Thorn
280723/HvL  

Wellicht interessant