img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2024 14:44

Levende Standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn 2024 breidt uit met straattheater

Thorn - 8 april 2024 - Op zondag 19 mei - Eerste Pinksterdag - is het witte stadje Thorn weer het decor van het jaarlijkse Levende Standbeeldenfestival. Het festival is sinds enkele jaren tevens het Open Limburgs Kampioenschap voor levende standbeelden. Daarnaast dingen de beelden mee naar de Fletcher Publieksprijs. Dit jaar voegt de organisatie daar iets nieuws aan toe: straattheater. En dat betekent dat er nóg meer te lachen valt tijdens ToonBeeld Thorn. 

 

img

De keuze voor straattheater komt niet zomaar uit de lucht vallen, vertelt voorzitter Har Bokken van de organiserende Stichting Thorn Metronoom. “De laatste jaren zagen we dat de levende standbeelden steeds meer interactie zoeken met het publiek. Bezoekers waarderen dat ook. De uitbreiding met straattheater ligt daarom ook voor de hand, maar de levende standbeelden blijven het middelpunt van ons festival.”

ToonBeeld Thorn staat al jaren garant voor een gezellig dagje uit voor jong en oud. Een wandeling door het historische centrum van het Witte Stadje Thorn leidt bezoekers langs standbeelden én straattheater. Dat is dubbel genieten. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze Eerste Pinksterdag. 

De organisatie adviseert bezoekers om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Enkele Thornse verenigingen richten bewaakte fietsenstallingen in waar u tegen een kleine vergoeding uw tweewieler kunt achterlaten.

Praktische informatie

wanneer - zondag 19 mei 2024, van 12.30 tot 16.30 uur

waar - het witte centrum van Thorn

toegang - € 3,50 per volwassene, gratis voor kinderen

meer informatie is te vinden op de website toonbeeldthorn.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: ToonBeeld Thorn
080424/HvL

Wellicht interessant