img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-11-2023 16:37

Torna Cultura Café - editie november 2023

Thorn - 22 november 2023 -  Op zondag 26 november is er weer een cultureel-literair Torna Cultura Café in Thorn. In deze laatste editie van 2023 zijn te gast schrijver Maarten Spanjer - mede mogelijk gemaakt door Bibliocenter - en kamerorkest Heritage Sinfonietta, ditmaal bestaand uit een strijkkwartet.

img

Maarten Spanjer

Maarten Spanjer debuteerde in 1986 met zijn verhalenbundel Eigen Schuld, waarin hij op tragikomische wijze zijn roomse jeugd in Amsterdam beschreef. Het boek werd lovend ontvangen en kende veel succes.

Naast schrijver is Spanjer acteur en televisiemaker en ook is hij een jaar profvoetballer geweest. Als acteur speelde hij o.a. in films als Spetters en De Kameleon en met het televisieprogramma Taxi won hij de Gouden Roos van Montreux.

Er volgden meer boeken waarin Spanjer kon putten uit een schat van ervaringen opgedaan in de voetballerij, in acteurs- en schrijverskringen en uiteraard in het dagelijkse leven. Dit leverde meestal humoristische, soms ontluisterende, maar altijd boeiende verhalen op.

Momenteel werkt hij aan een bundel verhalen met als titel Toen Godenzonen niet bestonden.

Door zijn achtergrond als acteur kan hij zijn verhalen niet alleen vakkundig op papier zetten, maar ze ook boeiend voor het voetlicht brengen. Daarvoor krijgt hij bij Torna | Cultura volop de gelegenheid.

Kamerorkest Heritage Sinfonietta

Het kamerorkest is opgericht in 2019 door dirigent Martijn Pepels en speelt kamermuziek voor en vanuit de provincie Limburg. Het kamerorkest heeft zich binnen een heel korte tijd kunnen ontwikkelen tot een professioneel orkest. Met een compact team wordt gewerkt aan de bevordering van klassieke muziek op geheel unieke en eigen wijze. Waar andere orkesten zich met hun uitvoeringen beperken tot concertzalen, richt Heritage Sinfonietta zich op de verbinding tusen kleinere gemeenschappen en steden in verschillende regio’s. Men wil op deze manier meer kansen creëren voor het publiek om te kunnen genieten van klassieke muziek. De missie is om kwalitatief hoogstaande kamermuziek op een laagdrempelige manier dicht bij het publiek te brengen.

In het Torna | Cultura Café concerteert een uit het orkest geformeerd strijkkwartet t.w. Saskia Frijns, Ioanna Bultadaki, Twan Cox en Anna Nagy. 

Praktische informatie

wanneer - zondag 26 november 2023, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
221123/HvL

Wellicht interessant