img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-10-2023 12:30

Torna Cultura Café - editie oktober 2023

Thorn - 18 oktober 2023 -  Op zondag 29 okober is er weer een cultureel-literair Torna Cultura Café in Thorn. Ook in deze editie een gevarieerd programma met verrassende podiumgasten, zoals AI-expert Dirk Bongers, burgemeester Dion Schneider en Roland van de Boel (zoon van kunstenaar Harry van de Boel). De muziek wordt verzorgd door de pop/folk band Déjà.  

img

Dirk Bongers

Dirk Bongers, AI-expert, laat de bezoekers getuigen zijn van de betoverende wereld van Kunstmatige Intelligentie. Dirk, geworteld in Thorn, brengt de schijnbaar complexe wereld van AI dichterbij. Hij zal de kracht van AI presenteren door middel van herkenbare verhalen. Hij leert niet alleen hoe AI ons dagelijks leven verandert, maar laat ook de ethische dilemma’s en mogelijke obstakels zien die het met zich meebrengt. Laat u verrassen door een verhelderende ervaring die de kijk op AI voor altijd zal veranderen. Zijn presentatie is een unieke kans om inzicht te verkrijgen van iemand die de AI-sector heeft zien groeien en bloeien.

Dion Schneider

Dion Schneider is sinds medio juli de nieuwe burgemeester van Maasgouw. Hij heeft al met veel mensen kennisgemaakt en gesproken. In het Café gaat Martin van Lierop met hém in gesprek om te horen over zijn eerste honderd dagen als burgemeester van Maasgouw. De eerste periode van ca. 100 dagen is bepalend voor de periode daarna. Voor een nieuwe topmanager is de eerste periode van een aanstelling vaak van zeer groot belang.

Roland van de Boel

Het werk van kunstenaar Harry van de Boel keert terug naar zijn geboorteplaats Thorn in een buitengewone tentoonstelling in Museum Thorn. Roland van de Boel, zoon van Harry, vertelt in het Café over zijn vader en zijn werk. De inspiratie van zijn werk kwam rechtstreeks voort uit de ‘kosmos’ zonder een vooropgezet plan. De ziel en passie zijn duidelijk zichtbaar in zijn werk. Wat Harry eveneens onderscheidde, was zijn voortdurend experimenteren met kleur en materie. Het magisch samenspel van kleur, beweging en emotie blijft fascineren.

Déjà

Déjà is een band die enthousiaste pop/folk muziek speelt. De groep is ontstaan op initiatief van Desiree Simons (Roermond) en Julie Poddecki (Düsseldorf) die na een jarenlange vriendschap hun muzikale krachten hebben gebundeld. Sinds 2018 heeft drummer Martijn Peeters en bassist Noël Leclair zich ook aangesloten bij de band.

 

Praktische informatie

wanneer - zondag 29 oktober 2023, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
181023/HvL

Wellicht interessant