img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-3-2024 16:20

Torna Cultura Café - editie maart 2024

Thorn - 4 maart 2024 - Op zondag 17 maart sluit Torna | Cultura haar culturele winterseizoen af met een uitnodigend en gevarieerd cultureel-literair Café in zaal-restaurant Aod Thoear. Ook in deze editie een gevarieerd programma met verrassende podiumgasten, zoals Ton Adriaens, Esther Snijders, Remko Killaars en Jules Steegh. De muziek wordt verzorgd door de Brothers in Harmony Maarten en Ruud Somers.  

img

Gasten

Antje-de musical

Antje-de musical is het verhaal van Antje Hendrix uit Weert, die begin 20e eeuw met de verkoop van Weerter Vlaaitjes op het perron en in de stationsrestauratie van het Weerter treinstation tot ver over de landsgrenzen een begrip werd. Maar het is ook het verhaal van de hedendaagse Femke Steegmans die geïnspireerd is geraakt door de ondernemingsgeest van Antje. Ton Adriaens vertelt over de historische figuur Antje Hendrix en over de musical. Zangeres Esther Snijders die in de musical de rol van Femke speelt, zingt enkele liedjes uit de musical.

Optische illusies

Sinds jonge leeftijd heeft beeldmaker Remko Killaars (Swalmen), docent industrieel productontwerpen bij Hogeschool Fontys, hobby aan fotografie. In 2010 startte hij met een, uit de hand gelopen, serie van foto’s met als onderwerp miniatuurfiguurtjes in verschillende  (vaak) humoristische situaties. Hij heeft de boeken ‘Think Bigger’ en ‘Framed’ uitgegeven met foto’s met modelspoorfiguurtjes die een optische illusie creëren. Hij laat zich daarbij inspireren door het werk van onder anderen M.C. Escher en legt ogenschijnlijk onmogelijke figuren vast op de gevoelige plaat. Remko is een beelddenker, wat zich uit in het vangen van beelden door middel van schetsen, tekeningen en foto’s.

Balans in de moderne wereld

Lifecoach Jules Steegh kondigt de lancering van zijn eerste zelfhulpboek “Balans in de moderne wereld’ aan. Het boek weerspiegelt Steegh’s overtuiging dat de moderne wereld mensen vaak in een cirkel van onrealistische verwachtingen en hoge druk plaatst Met behulp van zijn coachingmethode moedigt hij het publiek aan om hun eigen persoonlijke balans te vinden tussen materiele rijkdom en welzijn onder het motto: “Raak verslaafd aan je leven”.

Brothers in Harmony

Maarten (20 jaar) en Ruud Somers (18 jaar) begonnen hun muzikale carrière allebei bij Harmonie St. Michael van Thorn. Naast de studie econometrie is voor Maarten slagwerk zijn grote passie. Ruud is begonnen met zijn technische studie, maar wil zijn muzikale loopbaan op klarinet toch graag voortzetten. De broers zijn al twee jaar op tournee geweest met Zomerorkest Nederland, en deze zomer is Ruud daar de solist. Ruud won in 2023 de Limburgse Finale Jonge Solisten, en werd vervolgens tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen. Op 3 december 2023 hebben ze hun D-examen met een 9.5 behaald bij muziekschool CultuurPerron. 

Praktische informatie 

wanneer - zondag 17 maart 2024, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00, vrije plaatskeuze

meer informatie - zie www.tornacultura.nl

 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
040324/HvL

Wellicht interessant