img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-2-2023 16:15

Torna Cultura Café - editie februari 2023

Thorn - 17 februari 2023 - Op zondag 26 februari is er weer een cultureel-literair Torna Cultura Café in Thorn. Ook in deze editie een gevarieerd programma met verrassende podiumgasten, zoals Prof.Dr. Joop Schaminée en Peggy Alofs van Goud, Gastheer is Henk van Neerven en de muziek wordt verzorgd door de Limburgse troubadours Linda Koolen & Harold Koninckx.

img

Prof.Dr. Joop Schmaniée

Botanicus Joop Staminee (Wessem, 1957) geeft antwoord op de vraag wat de waarden van natuur en landschap in ons land zijn en hoe wij deze voor de toekomst zouden kunnen veiligstellen. Voor welke grote uitdagingen staan wij op dit moment en wat zijn de mogelijke oplossingen om de problemen het hoofd te bieden? Wat is de rol van de mens ten aanzien van het gebruik en beheer van ons vlakke land. Staminee is als hoogleraar systeemecologie verbonden aan de Universiteit Wageningen en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Goud - Verteltheater met 'Entgen', een vertelling

Peggy Alofs van Goud - Verteltheater neemt in ‘Entgen’, een vertelling in het dialect, de bezoeker mee naar het jaar 1630. Entgen verhuisde toen naar Limbricht. In 1674 werd zij beschuldigd als heks. Op gitaar begeleid door dochter Myrthe vertelt Peggy het leven van Entgen. Als Entgen er aan komt, wordt er geluisterd, men weet dat ze iets te zeggen heeft en zij laat haar stem voor vele vrouwen horen. De voorstelling sluit aan bij de Internationale Vrouwendag (8 maart 2023).

Limburgse troubadours Linda Koolen & Harold Koninckx

In haar Limburgstalige liedjes is Linda kwetsbaar, gevat, gevoelig en stoer. En dat vaak allemaal tegelijkertijd. ‘Effe Weg’ heet haar cd. Vijf liedjes die een heerlijke mishmash van bossanova, jazz, folk en pop laten horen. Met het funky ‘Gielke’ noteerde ze een nummer één positie in de L1mbo Top 10.
Harold Konickx verwierf bekendheid sinds zijn hit Heppeneert. Met karaktervolle stem bezingt hij zijn grote liefde voor het kleine leven. Hij bereikte in 2017 de finale van Mooie Noten Amsterdam en in 2018 won hij de prestigieuze Jo Erens Priès voor betekenisvolle dialectmuziek.

Henk van Neerven

Henk van Neerven, presentator van diverse radio- en tv-programma’s bij Omroep ML5, vervult de rol van gastheer van het Café.

Praktische informatie

wanneer - zondag 26 februari 2023, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
170223/HvL

 

Wellicht interessant