img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2022 13:23

Torna Cultura Café - editie oktober 2022

Thorn - 19 september 2022 - Op zondagmiddag 2 oktober opent Torna | Cultura Thorn haar nieuwe seizoen met een cultureel-literair Café, zoals altijd in zaal-restaurant Aod Thoear. Zij doet dat met een gevarieerd programma met verrassende podiumgasten, zoals Professor Peter, Gerard Kessels en Eduard Nazarski. Gastheer is Chris Trines en de muziek wordt verzorgd door Swing a Dilla.

img

Programma

Professor Peters, hoogleraar nanobiologie aan de Universiteit Maastricht, geeft een toelichting over de rol van de nanobiologie bij de ontwikkeling van het COVID-vaccin. Hij laat de toehoorders beseffen hoe waanzinnig gedetailleerd ons inzicht is in de kleinst denkbare menselijke structuur; het avontuurlijke domein van de nanobiologie.

Gerard Kessels werkt al zijn gehele leven in de journalistiek. Voor De Limburger schrijft hij elke dinsdag en vrijdag de column ‘Aan de kant’. Onlangs verscheen de vijfde bundeling van zijn columns onder de titel ‘Dezer dagen’. Hij leest in het Torna | Cultura Café een aantal columns voor. De bundel kan die middag niet gekocht worden, maar als u het boek meeneemt, wil de schrijver het graag signeren.

Eduard Nazarski is deskundige op het gebied van mensenrechten en vluchtelingen. Hij was directeur van Amnesty International Nederland en Vluchtelingenwerk Nederland. Na zijn pensionering blijft hij zich inzetten voor mensenrechtenkwesties. Eduard Nazarski gaat in op vragen over actuele situaties rondom vluchtelingenwerk en mensenrechten.

Swing a Dilla wordt gevormd door Claudia, Katia en Luus. Geheel in vintage-stijl presenteren zij een professionele show van zang en dans. Enkele jaren geleden ontdekte het drietal de ‘electro-swing’, een perfecte mix van retro en modern. De intermezzo’s van Swing a Dilla vormen de muzikale draad door het programma.

Chris Trines, presentator en programmamaker van radio- en tv-producties, is de gastheer in het Café.

Praktische informatie

wanneer - zondag 2 oktober 2022, aanvang 14.30 uur

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
190922/HvL

Wellicht interessant