img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-5-2023 15:25

Openluchttheater Thorn - Korenmiddag met Thorensis, Da Capo Vocaal en De Limburgse Jónges

Thorn - 31 mei 2023 -  Op zondagmiddag 19 juni verzorgen Vrouwenkoor Thorensis (Thorn), Da Capo Vocaal (Stramproy) en De Limburgse Jónges (Weert) een korenmiddag in het Openluchttheater Thorn. De bezoekers worden met een aantrekkelijk repertoire getrakteerd op een luisterrijke en aangename zangmiddag. 

img

Vrouwenkoor ‘Thorensis’

Thorensis werd opgericht in 1995 en bestaat thans uit 12 leden. Het koor staat onder leiding van Esther Zaad. Zij heeft het koor gebracht waar het nu is: behorend bij de top van de Nederlandse amateurkoren in hun genre. In 2018 haalde het koor een eerste prijs tijdens het Limburgs Korenfestival. Het repertoire is een melange van klassiek, romantisch tot lichte muziek.

Da Capo Vocaal

Da Capo Vocaal uit Stramproy bestaat normaliter uit circa 70 zangers. Op 18 juni telt het er echter ruim 90. Het koor sluit op 18 juni namelijk een bijzonder project af, genaamd ‘Da Capo Voorjaarskoor’. Vanaf februari repeteerden 25 mensen mee op weg naar het concert in Thorn. Zij kregen hierdoor de gelegenheid om te ervaren hoe fijn het is in koorverband te zingen.

Ze zingen onder de bezielende leiding van Veerle Henkens, ondersteund door pianist Frits Mennen. Het repertoire bestaat uit populaire en klassieke nummers, maar ook Afrikaanse liederen en chansons.

De Limburgse Jónges

‘De Limburgse Jónges’ is een amateurzanggroep uit Weert die meerstemmige liedjes over grappige en serieuze onderwerpen van nu en vroeger zingt. Alle teksten zijn door de groep zelfgeschreven en worden vertolkt in het Limburgs.

Praktische informatie

wanneer - zondag 20 juni 2023, van 14.00 tot 16.30 uur

waar - Openluchttheater Thorn op het Abdijcomplex achter de abdijkerk/Sint-Michaëlskerk

entree - € 12,50 (inclusief consumptiemunt)

kaarten - deze zijn te bestellen via de website van het Openluchttheater Thorn  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Openluchttheater Thorn
310523/HvL    

Wellicht interessant