img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-12-2023 15:44

Lezing 'Flora en fauna tropisch regenwoud van Frans Guyana en Suriname'

Weert - 2 december 2023 - Op dinsdag 12 december organiseert IVN Weert een lezing over Het planten- en dierenrijk van het tropisch regenwoud van Frans Guyana en Suriname. Het tropisch regenwoud is een gebied met de hoogste biodiversiteit. Waarom is dat zo? Waarom wordt dit tropische woud regenwoud genoemd? Je zult de meest vreemde planten en dieren zien en vooral hoe ze elkaar nodig hebben om te overleven.

img

Hoe werken mieren samen met een boom als de Cecropia? Veel planten die we hier in huis hebben komen daar tot hoog in de woudreuzen voor en herbergen een compleet dierenrijk. Hoe is het woud opgebouwd? Ooit een Bromelia op een telefoondraad gezien? En de vlinder van Papillon? Of de Schilderskikker? Waarom zijn dieren zo belangrijk voor het woud? Wel eens luchtplanten gezien? Of de Stinkvogel? Wat zijn de bedreigingen voor het Tropisch Regenwoud?

Op al deze vragen krijg je een antwoord aan de hand van fraaie foto`s.

De lezing wordt verzorgd door Bér Peters.

Over IVN

IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 12 december 2023, aanvang 19.30 uur

waar - Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’, Geurtsvenweg 4, Weert

entree - € 2,00, inclusief een kop koffie of thee

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Stockfoto
021223/HvL 

Wellicht interessant